НИКОЛА ЈОКИЋ ОЧЕКУЈЕ ПРИНОВУ!
НИКОЛА ЈОКИЋ ОЧЕКУЈЕ ПРИНОВУ!

Принова стиже у септембру ● Никола Јокић је нажалост отказао учешће на Олимпијским играма, јер његово физичко стање изискује дуже одсуство са терена ради опоравка

Након феноменалне сезоне и награде за најкориснијег играча у најјачој кошаркашкој лиги на свету, Никола Јокић стигао је у свој град.

Према речима Бранислава Јокића, оца нашег најбољег кошаркаша, Никола је једва чекао да се врати у Сомбор на заслужени одмор и да, осим осталог, кошарку мало „замени“ коњичким спортом, па ће се већ сутра са својим љубимцима такмичити и на Другом тркачком дану на Градском хиподрому, који организује КК „Војвођанин“.

  • Никола је успео да постигне оно што нико са наших простора није пре њега и наравно да смо сви срећни и поносни због тога. Целе године је показивао упорност, одиграо је све утакмице на високом новоу, и по играчким, тренерским и новинарским стандардима заслужио је ту награду. За Николу и његов Денвер сезона је заврена, а изгубили су тај последњи меч од објективно боље екипе. Мислим да је Никола једва дочекао крај сезоне и повратак кући, јер је заслужио одмор после ове веома тешке играчке године – рекао је Бранислав Јокић.

Награда за најкориснијег играча сезоне НБА лиге донела је Николи огромну популарност како у Америци, тако и у Србији. Његовом успеху посебно су се обрадовали Сомборци, а он је, као и увек, остао скроман.

  • Мислим да Никола није много размишљао о тој награди и да је можда последњих месец дана почео мало интензивније да мисли о томе, јер је стално био у врху међу најбољим играчима. Није се много оптерећивао, али наравно да је желео да освоји МВП. И да није добио ту награду, за њега то сигурно не
    би био смак света. Он је такав, не воли гламур и више је опуштен карактер, а то знају и сви Сомборци – испричао је Јокић.

Ових дана интензивно се прича о Олимпијским играма и квалификационом кошаркашком турниру који треба да уследи. Никола Јокић је нажалост отказао учешће, јер његово физичко стање изискује дуже одсуство са терена ради опоравка. Иако је ова вест растужила навијаче у Србији, Бранислав Јокић само за „Сомборске новине“ открива и лепе вести, а то је да ће ускоро постати деда.

  • Никола и Наталија у септембру очекују принову. Још увек не знам како ће се организовати, али мислим да Николи нико не треба ништа да замери, пошто је то најбитнији догађај у животу. Ми знамо да он није први спортиста који ће добити дете, али свако то доживљава на другачији начин – открио је Бранислав Јокић.

Сваком родитељу је драго када му је дете успешно у било којој области којом се бави, било да је то спорт или наука. Према речима Бранислава Јокића, да би неко постао професионални спортиста и био на тако високом нивоу, потребно је велико одрицање те особе, али и целе породице која стоји иза њега.

  • Са Николом у Америци су и његова браћа и његова супруга, и управо они чине тај круг који га чува и држи у моментима када му је свега преко главе. То су тренуци које треба превазићи и они су ту да му у томе помогну. Уговор са Денвером траје још две године, али мислим да ће Никола желети да и након
    тога остане у клубу. Просто, он је човек који не воли пуно промена, а новац му није најбитнији фактор јер је већ довољно зарадио за себе и за своје потомке – казао је Бранислав Јокић.

(М. Р.)