НЕВРЕМЕ У СОМБОРУ НАПРАВИЛО МАЊЕ ПРОБЛЕМЕ У ФУНКЦИОНИСАЊУ ГРАДА
НЕВРЕМЕ У СОМБОРУ НАПРАВИЛО МАЊЕ ПРОБЛЕМЕ У ФУНКЦИОНИСАЊУ ГРАДА

Невреме које је нешто после 16 часова захватило Сомбор направило је мање проблеме у функционисању града. Јака киша праћена грмљавином и олујним ветром трајала је двадесетак минута, а током невремена на неколико локација у граду су оштећена стабла чије гране су падале и саобраћајнице, поједини делови града су остали без струје, а како смо сазнали, оштећени су и кровови на неким објектима.

Дежурне екипе ЈКП „Зеленило“ санирале су последице елементарне непогоде у граду. Услед јаког олујног ветра, на углу улица Самка Радосављевића и Сонћанског пута, на Венцу Радомира Путника и у улици Хајдук Вељка код амбуланте дошло је до пада дрвећа, које је хитном интерценцијом, у кратком временском року улоњено.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, између 16 и 17 часова у Сомбору је пало 9,6 литара кише по квадратном метру.

Поменуте падавине највше су обрадовале пољопривреднике, јер је усевима киша преко потребна.

Метеоролози за сутра најављују променљиво облачно време. Јутарња температура ће бити 10, а максимална дневна 18 степени. На Васкрс ће током пре поднева бити променљиво облачно и суво време са сунчаним интервалима, док ће поподне бити нестабилно, местимично са кишом. Јутарња температура ће бити око 10, а највиша дневна 23 степена.