НЕВРЕМЕ ПРЕКИНУЛО СОМБОРСКИ КОТЛИЋ! КОНЦЕРТ ХАРИСА ЏИНОВИЋА БИЋЕ НАКНАДНО ОДРЖАН
НЕВРЕМЕ ПРЕКИНУЛО СОМБОРСКИ КОТЛИЋ! КОНЦЕРТ ХАРИСА ЏИНОВИЋА БИЋЕ НАКНАДНО ОДРЖАН

И поред упозорења на невреме које је издао Републички хидрометеоролошки завод, а које је било праћено и црвеним метео-алармом, организатори „Сомборског котлића“ су одлучили да се манифестација ипак одржи.

Испоставило се да ово није била добра одлука, јер је јака киша праћена олујним ветром нешто после 20,30 захватила Сомбор. Баш у време када је већина кувара скидала са ватре своје котлиће, почео је „потоп“ у оквиру којег је за пола сата пало тридесетак литара кише по квадратном метру. Већина учесника „Сомборског котлића“ није успело ни да проба какав су паприкаш скували, већ су морали да траже заклон од кише. Након невремена, манифестација није настављена јер је киша наставила да пада слабијим интензитетом, па није одржан ни најављени наступ Хариса Џиновића. Према информацијама из Туристичке организације града Сомбора до којих је дошао СоИнфо, концерт популарног певача ће бити одржан током лета, а термин ће бити накнадно објављен. У сваком случају, организатори рачунају да је „Сомборски котлић“ одржан и неће бити новног организовања манифестације, тако да се ове године неће знати ко је у Сомбору скувао најбољи паприкаш, а изостаће и традиционалне награде за највеселије друштво и најлепше аранжиран сто.

Остаје нејасно, зашто Туристичка организација није померила догађај јер је чаки и на званичном сајту града Сомбора још у петак објављено упозорење Републичког хидрометеоролошког завода у којем стоји:

„Републички хидрометеоролошки завод издао је и данас упозорење (наранџасти метео аларм) на могућу локалну појаву грмљавине са градом и количином падавина већом од 20 литара по квадратном метру, на територији Бачке за период од 22. јуна 2019. год. од 00,00 часова до 24. јуна 2019. године до 00,00 часова. Наведена прогноза односи се на временске непогоде са јаким пљусковима или јаком кишом, локалном грмљавином и градом. За три часа могуће је да падне и више од 20 литара кише по квадратном метру, наводи се у упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода Србије“.

Ово је други пут да невреме упропасти „Сомборски котлић“. Први пут то се десило 2016. године, баш на јубиларну, двадесету паприкашијаду. Манифестација је тада отказана у последњи час, а након тога је учесницима враћен новац од котизације а без функције је остао тадашњи директор Туристичке организације Сомбор, Драган Ружић.

Током синоћњег невремена у Сомбору морале су да интервенишу и надлежне службе, јер је у улици XII Војвођанске ударне бригаде део бођоша пао на коловоз, а у Гогама, на Венцу Живојина Мишића и у још неким деловима града није било уличне расвете.

This Post Has 4 Comments

Comments are closed.