НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ У МИРНОЈ УЛИЦИ ИЗГЛЕДА НЕРЕШИВ ПРОБЛЕМ ЗА СОМБОР
НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ У МИРНОЈ УЛИЦИ ИЗГЛЕДА НЕРЕШИВ ПРОБЛЕМ ЗА СОМБОР

Бахатост и безобразлук појединих возача као да немају границе. И поред најава Одељења инспекције и комуналне милиције града Сомбора да ће од понедељка, 14. децембра комунална инспекција и комунална милиција у наредном периоду вршити појачан надзор над непрописно паркираним и остављеним возилима на јавим површинама, јавним зеленим површинама и осталим местима која не служе за паркирање и остављање возила, део наших суграђана и даље паркира своја возила буквално где стигне.

Најбољи пример бахатости возача је слика коју смо јутрос добили од нашег читаоца (име познато редакцији), на којој се виде два аутомобила паркирана на тротоару у Мирној улици, иако се на истој слици види да одмах поред њих има празних паркинг места. Уз слику коју нам је послао, наш суграђанин је написао да је она настала јутрос нешто пре осам сати, односно у самом шпицу када људи иду на посао и деца у оближње јаслице. Нагласио је да је за десетак минута колико је био на овом месту, том стазом прошло много пешака, родитеља са децом али и људи који су гурали децу у колицима и сви они су имали проблем да се провуку поред непрописно паркираних возила.

Подсећамо, одредбама важећих одлука односно Одлуком о уређењу Града и Одлуком о јавним паркиралиштима на територији Града Сомбора, забрањено је:

  • кретање, паркирање и остављање возила на јавној зеленој површини и јавној површини која није намењена паркирању и кретању возила;
  • паркирање на паркиралиштима возила које не припада категорији возила за које је паркиралиште намењено;
  • паркирање на паркиралиштима предвиђеним за инвалидна лица и на резервисаним паркинг местима возила, чији корисник не спада у наведене категорије.

Непрописно паркирање у Мирној улици је већ годинама хронични проблем Сомбора и дефинитивно треба да се уради нешто по том питању. За почетак, пошто је акција комуналне инспекције и милиције у току, било би добро да се појачају контроле у Мирној улици.

Ова локација је изузетно осетљива јер се у Мирној улици налази Дома здравља у којем је много служби, па је циркулација људи огромна. Посебно је специфична јер се ту налази диспанзер за децу, а непуних стотину метара даље и јаслице.

Дугогодишње бахаћење појединаца је доказ да се на савест возача не може рачунати, већ треба применити радикалније мере. Можда би постављање стубића било право решење. Овако нешто би сигурно допринело безбедности у саобраћају у овом делу града.

Оставите одговор