НЕМА ОРГАНИЗОВАНИХ ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ! ЛОКАЛИ БЕЗ ЖИВЕ МУЗИКЕ 31. ДЕЦЕМБРА И 1. ЈАНУАРА
НЕМА ОРГАНИЗОВАНИХ ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ! ЛОКАЛИ БЕЗ ЖИВЕ МУЗИКЕ 31. ДЕЦЕМБРА И 1. ЈАНУАРА

У складу са Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Сл. гласник РС“,бр.158/2020), радно време објеката у којима се пружају услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића (ресторани, кафићи, барови, клубови, сплавови и сл.) ограничава се тако да ти објекти 31. децембра 2020. године и 1. јануара 2021. године, могу радити од 05.00 часова до 18.00 часова, а малопродајни објекти, тржни центри, продавница,као и објекти у којима се обавља делатност пружања занатских услуга могу радити од 05.00 часова до 20.00 часова.

У угоститељским објектима није дозвољено непосредно извођење музике (музика уживо), а после 17 часова није дозвољена музика у било ком облику.

Изузев 31. децембра и 1.јануара, досадашње мере остају на снази до 11. јаунара, што значи да ће 29. и 30. децембра, као и од 2. до 11. Јануара, све радити до 20 часова.

Подсећамо да је забрањено организовање свечаности и прослава, што значи да угоститељским објектима (кафићима, ресторанима, ноћним клубовима, баровима и сл.) није дозвољено организовање дочека Нове године, нити репризе, као и било какво извођење „живог“ музичко/сценског програма. Наведено ограничење односи се и на угоститељске објекте који послују у оквиру бензинских станица (пумпи), као и на рад кладионица, коцкарница и других сличних објеката.

Поводом најављених дневних журки 31. децембра и 1. јануара (од 12 до 18 часова) „Дочек 2021.године“ комунална испекција и комунална милиција ће обилазити угоститељске објекте и контролисати примену против епидемијских мера односно мера личне заштите од инфекције (забрана организовања свечаности-прослава; забрану непосредног извођења музике-музика уживо; ограничено радно време; ограничен број лица у просторији-4м2 по госту; за једним столом не може седети више од два лица; обавезни размак од два метра између столова; обавезна употреба заштитних маски од стране запослених и корисника услуга; одржавање физичког дистанце односно међусобног растојања између два лица од најмање два метра и друге прописане мере).

Подсећамо и да у случајевима непоштовања мера у погледу окупљања људи супротно прописима, комунални милиционар, има овлашћење да одмах изрекне усмено наређење да се испразни објекат-простор у коме је дошло до кршења прописаних мера односно да објекат прекине са радом.

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације града Сомбора још једном најснажније апелују на све грађане да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима, да поштују донете мере и воде рачуна о свом и здрављу својих најближих.

„Подсећамо да је опасност од заразе коронавирусом и даље присутна. Уколико наша дисциплина не буде била на високом нивоу у наредним данима, то ће се врло јасно одразити бројем прегледа и хоспитализованих особа. Носите маску, останите здрави и безбедни!“, стоји у допису градске управе.

Оставите одговор