НАСТАВЉЕНО ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА
НАСТАВЉЕНО ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА
  • Post category:Друштво

Град Сомбор и ове године наставио је са реализацијом пројеката у оквиру партиципативног буџетирања средњих школа, а тим поводом градоначелник Антонио Ратковић, заједно са сарадницима, посетио је данас Средњу школу „Свети Сава“, Средњу медицинску школу „Др Ружица Рип“ и Средњу техничку школу.

Градоначелник је истакао да је за партиципативно буџетирање у средњим школама током 2022. издвојено шест милиона динара из градског буџета како би се реализовали пројекти које су ученици изабрали.

„Данас смо имали прилику да обиђемо три средње школе и да погледамо пројекте који су изгласани. У Средњој школи Свети Сава завршена је друга фаза летњиковца са малим амфитеатром, који ће служити као летња учионица. Оно што је битно, у Средњој медицинској школи је и ове године набављена опрема, пре свега парафинска када, опрема за пречишћавање воде, као и лутка за вежбање здравствене неге, док су ученици Техничке школе изгласали пројекат који се тицао куповине петнаест рачунара, као и опреме за мехатронику“ објаснио је Ратковић.

У оквиру партиципативног буџетирања средњих школа у 2022. години Средња економска школа набавила је нову рачунарску опрему, мултифункционални фотокопир, као и пројекторе; Средња пољопривредно-прехрамбена школа кабинете и учионице опремила је клима уређајима, а Гимназија „Вељко Петровић“ новим намештајем опремила је „ученички кутак“.

Градоначелник Ратковић је током обиласка најавио да ће ученици свих шест средњих школа ускоро имати прилику да бирају нове пројекте, као и да ће Град Сомбор наставити са пројектом партиципативног буџетирања и у месним заједницама, који ће се реализовати током 2023. године.