НАСТАВЉЕНА ВАКЦИНАЦИЈА У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА
НАСТАВЉЕНА ВАКЦИНАЦИЈА У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА

Становници Бездана, Колута, Бачког Брега и Бачког Моноштора који су исказали интересовање за вакцинацију против заразне болести Ковид-19, а због одређених разлога нису могли да дођу на пункт у сомборску халу „Мостонга“, у петак и суботу су имали прилику да се вакцинишу у својим насељеним местима.

На вакцинацију „Синофарм“ вакцином у Бездану јавило се 110 мештана, у Колуту 80, Бачком Брегу 60 и Бачком Моноштору 203 мештана. У Моноштору је извршена и ревакцинација 41 припадника ромске националности.

Имунизација је извршена у складу са Стручно-методолошким упутством за имунизацију против SARS-CоV-2 вируса, и уз стриктно поштовање епидемиолошких мера.

Пријаву грађана су извршиле месне заједнице, док је вакцинацију спровео Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, у сарадњи са Штабом за ванредне ситуације града Сомбора, који је пружио логистичку подршку.

Масовну имунизацију у насељеним местима подржали су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, народни посланик Горан Милић, као и одборник Скупштине града др Далибор Форгић.

Имунизација у сеоским срединама ће бити настављена и у наредном периоду, а сви заинтересовани грађани Сомбора који желе да се вакцинишу „Фајзер“, „Спутњик“ и „Синофарм“ вакцином могу то да учине без претходне пријаве и заказивања и наредних дана, у временском периоду од 08 до 20 часова на вакциналном пункту у Градској хали „Мостонга“, на адреси Апатински пут бб.

Оставите одговор