НАСТАВЉА СЕ ВАКЦИНАЦИЈА СОМБОРСКИХ МЕДИЦИНАРА – ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КАДА ЋЕ ПОЧЕТИ ИМУНИЗАЦИЈА ГРАЂАНА
НАСТАВЉА СЕ ВАКЦИНАЦИЈА СОМБОРСКИХ МЕДИЦИНАРА – ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КАДА ЋЕ ПОЧЕТИ ИМУНИЗАЦИЈА ГРАЂАНА

Друга количина од 235 доза Фајзерове вакцине дистрибуирана је у току дана по здравственим и геронтолошким установама у Западнобачком округу, потврђено је РТВ у Заводу за јавно здравље Сомбор.

  • Дом здравља у Сомбору са геронтолошким центром je добио 180 доза, тако да се у тим установама вакцинишу само медицински радници, а у Дому за старе и пензионере Сомбор вакцинишу се корисници установе и медицински радници. Дом здравља у Оџацима добио је 15 доза, а Кула са геронтолошким центром добила је 40 доза, рекла је за РТВ др Татјана Медић, нечелница епидемиологије у Заводу за јавно здравље Сомбор.

У Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору јуче је стигла нова испорука Фајзерових вакцина против ковид-а 19. Према речима директорке сомборског Дома здравља др Емеше Ури, 45 доза је намењено за Дом здравља, 30 за болницу и 105 за Геронтолошки центар.

То је друга испорука, а вакцинација против корона вируса у сомборском Дому здравља је почела у петак, 8. јануара. У првој испоруци је стигло 65 доза вакцина, а вакцинисани су запослени у Дому здравља и сомборској болници који раде са ковид пацијентима.

  • Информације о томе када ће почети вакцинација грађана који су се пријавили путем е-управе још увек немамо. Надамо се да ће то бити ускоро, а ми смо спремни, каже др Ури.

Према последњим информацијама у Западнобачком округу има 672 оболела од вируса Ковид–19, од чега је њих 306 у Сомбору, у Кули 182, у Апатину 94, а Оџаци имају 90 активних Ковид случајева. (РТВ)

Оставите одговор