НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ХРАМА У КЉАЈИЋЕВУ! ОБЈЕКАТ У ФУНКЦИЈИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ
НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ХРАМА У КЉАЈИЋЕВУ! ОБЈЕКАТ У ФУНКЦИЈИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић обишла је радове на изградњи храма „Успења Пресвете Богородице“ у Кљајићеву. Тренутно је у току друга фаза изградње овог храма, у оквиру које се изводе зидарски, армирачки, тесарски и бетонски радови на изградњи зидова храма, а током прве фазе направљени су темељи храма и звоника.

  • Изградњу храма у Кљајићеву започели смо крајем прошле године, у сарадњи са Српском православном црквом, а на иницијативу Месне заједнице Кљајићево и мештана овог села. Прошле године смо подигли темеље, а ове године нам је циљ да ово здање дође под кров и да се храм стави у функцију. Наравно, након тога ће бити потребно обавити још много посла у смислу опремања и осликавања, али све то неће реметити верски живот мештана овог места. Верници ће храм моћи да користе оног момента када објекат буде стављен под кров и када буде добио своје основне контуре, а све остало долазиће сразмерно могућностима, рекла је Душанка Голубовић.

Протонамесник Бранислав Спасојев је рекао да је изградња храма у Кљајићеву омогућена захваљујући средствима које Град Сомбор издваја за помоћ црквама, и напоменуо да је веома значајно за житеље овог села да имају православну цркву. Он је нагласио и да ће овај храм бити специфичног изгледа.

  • Храм ће бити посвећен Успењу Пресвете Богородице, а у плану је да ове године буде озидан и, ако Бог да, да се стави кров, те да се уграде прозори и врата, али и да се уведе струја. Храм у Кљајићеву ће, ако Владика благослови, бити мало специфичан у односу на друге цркве зато што ће кров бити плаве боје, јер плава боја је боја Пресвете Богородице, тако да ће он привлачити пажњу својим изгледом, како овде у селу, тако и у осталим местима, истакао је протонамесник Спасојев.

Оставите одговор