НАЈМЛАЂИ ОСНОВЦИ ОД НЕДЕЉЕ У ШКОЛАМА
НАЈМЛАЂИ ОСНОВЦИ ОД НЕДЕЉЕ У ШКОЛАМА

Млађи основци од првог до четвртог разреда наредне недеље похађаће наставу у школама, сазнаје Танјуг. Таква одлука је донета на данашњем састанку премијерке Ане Брнабић и медицинског дела Кризног штаба.

Локални кризни штабови имају могућност да у срединама где број заражених експоненцијално расте предложи да све школе пређу на онлајн наставу.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић наговестио је раније данас за Танјуг да ће од понедељка школе остати отворене за ниже разреде.

Виши разреди основне школе и средњошколци ће наставити наставу да прате онлајн и наредне недеље.

Тиодоровић је рекао и да ће позвати све послодавце да уколико је могуће дозволе запосленима рад од куће, како би бар један од родитеља могао да буде са децом.

СОС: Изменити одлуку о настави

Синдикат образовања Србије упутио је данас апел Влади да се у свим установама образовања пређе на онлајн наставу, јер је општа ситуација са епидемијом све тежа, а због све већег броја запослених који су на боловању, извођење наставе је доведено у питање.

Реагујући на одлуку Кризног штаба да нижи разреди у основним школама и све предшколске установе настављају редован рад у непосредној настави, председница синдиката Валентина Илић је оценила да се тиме запослени у нижим разредима и ђаци који и даље непосредно раде стављају у неравноправан положај и излажу ризику од заражавања, наводи се у саопштењу синдиката.

Свесни смо економског значаја функционисања реалног сектора, али упозоравамо да у овако тешким околностима морамо да мислимо како на здравствени систем, тако и на људске ресурсе у свим областима да би целокупни систем био одржив. Сматрамо да би до смиривања кризе требало обуставити непосредну наставу у свим установама образовања, од предшколског до високог, како бисмо сачували здравље запослених и деце, истакла је Илић. (Танјуг, ФоНет)

Оставите одговор