НАЈАВЉЕНИ ТРЕТМАНИ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА
НАЈАВЉЕНИ ТРЕТМАНИ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА

У наредном периоду спроводиће се неколико различитих третмана сузбијања комараца на територији Града Сомбора.

У периоду од 28.06.2020. до 12.07.2020. године „Циклонизација“ АД ће спровести третман сузбијања одраслих комараца из ваздуха на подручју приобалне зоне Дунава и насељених места Бездан, Колут, Бачки Брег и Бачки Моноштор. Третмани ће се спроводити препаратима на бази активне материје ламбда-цихалотрина. Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, те да кошнице затворе или уклоне најмање пет километара од наведених места третирања. Дејство препарата траје три дана.

У периоду од 01.07.2020. до 31.07.2020. године, предузеће „ОРИС“ доо Сомбор у сарадњи са „Циклонизација“ АД Нови Сад извршити третман сузбијања одраслих комараца са земље на територији града Сомбора и свих припадајућих насеља. Третман ће се вршити у предвечерњим часовима од 17.00 до 23.00 часа у данима када метеоролошки услови буду повољни. Сузбијање одраслих комараца са земље ће се вршити УЛВ техником на територији насеља препаратом на бази активне материје делтаметрин. Наведени препарат за третман одраслих комараца је штетан за пчеле, те се моле пчелари да зашите или изместе своје кошнице.

Биолошки третман сузбијања ларви комараца на подручју Горњег подунавља спроводиће „Циклонизација“ АД из ваздуха у периоду од 24.06.2020. до 01.07.2020. године. Биолошки препарат је у форми ледених гранула и није штетан за пчеле.

Мапе са локацијама на којима се врши третман налазе се на ФБ и интернет страници предузећа „ОРИС“ доо Сомбор, где се могу пратити најаве и прецизни термини радова. Доступан телефон за сва питања је 025/ 515 50 55.

Оставите одговор