НАЈАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА
НАЈАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА

Сомборском породилишту, у којем током једне године дође на свет преко 1000 беба, ове године предстоји велика реконструкција. Адаптираће се собе, реновираће се тоалети и друге просторије, како би трудницама и породиљама боравак у овој установи био што пријатнији.

Град Сомбор је на конкурсу Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику добио средства у износу од 14.319.060,36 динара за спровођење мера популационе политике, међу којима је главна мера реконструкција породилишта, а из сопствених средстава Сомбор је за ову намену издвојио 10.000.000,00 динара.

  • Већ неколико година уназад Град Сомбор спроводи мере популационе политике. Оне су подразумевале куповину сеоских кућа за младе брачне парове и парове са више деце, реконструкције вртића, постављање нових игралишта и бројне друге ствари. Међутим, најважнија мера тек је пред нама и подразумеваће реконструкцију сомборског породилишта. Захваљујући овој мери, породиље ће у Сомбору имати комфорније услове боравка, а у плану је и једна нова услуга – могућност да најближи чланови породице већ прве дане живота бебе проводе заједно са мајком и њом у породилишту, рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Др Лазар Рачић, начелник Гинеколошко-акушерског одељења сомборске болнице истакао је да је ова реконструкција неопходна, како би се створили бољи услови како за породиље и труднице, тако и за особље.

  • Захваљујући једној немачкој невладиној организацији 2000-те године адаптирано је сомборско породилиште и од тада, на жалост, није било озбиљније реконструкције. Ово је заиста нешто што је нама преко потребно. Ми смо на ранг листи породилишта, захваљујући пре свега раду запослених, успели да нас породиље оцене високом оценом и по тој оцени смо у првих пет породилишта. Сада ће бити реновирани сви тоалети на породилишту, а урадиће се и апартмани који су нам недостајали. Самим тим ће се подићи ниво услуга и комфор у којем ће боравити труднице непосредно пред порођај и породиље након порођаја, нагласио је доктор Лазар Рачић.

Оставите одговор