НАЧЕЛНИК ЗАПАДНОБАЧКОГ ОКРУГА ПОСЕТИО ФАБРИКУ „БИМАЛ СУНЦЕ“ СОМБОР
НАЧЕЛНИК ЗАПАДНОБАЧКОГ ОКРУГА ПОСЕТИО ФАБРИКУ „БИМАЛ СУНЦЕ“ СОМБОР

Начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић је у четвртак, 27.05.2021. године посетио фабрику „БИМАЛ СУНЦЕ“ Сомбор која послује у оквиру „БИМАЛ Групе“, а домаћин састанка је био др Александар Васиљевић, директор сомборске фабрике.

Од новембра 2019. године фабрика „БИМАЛ СУНЦЕ“ је део регионалне „БИМАЛ Групе“ и представља модерну фабрику са савременом технологијом и производњом висококвалитетних производа, а седиште фабрике се налази у Брчком, у Босни и Херцеговини. „БИМАЛ Група“ је регионални лидер у преради уљарица и житарица чије пословање обухвата обраду, производњу, трговину, складиштење и услуге бизнис парка. Производи „БИМАЛ Групе“, сходно томе и фабрике „БИМАЛ СУНЦЕ“ су високог квалитета и налазе се на тржиштима широм света.

Директор фабрике „БИМАЛ СУНЦЕ“ Сомбор је информисао начелника округа да се у сомборску фабрику улажу значајна средства у модернизацију производног процеса, са циљем достизања највишег нивоа квалитета производа.

  • У то ћемо уложити 14,5 милиона евра. Фабрика тренутно има око 150 запослених и на дневном нивоу прерадимо 120 тона уља, са тенденцијом да се капацитет подигне на 200 тона. У наредном периоду започећемо и са производњом маргарина, а „БИМАЛ СУНЦЕ“ ће у 2021. години избацивати производе врхунског квалитета од три врсте уљарица, рекао је др Александар Васиљевић.

На крају разговора начелник округа и директор фабрике су изразили жељу за наставком успешне сарадње и наду да ће Сомбор, односно читав Западнобачки управни округ у скоријој будућности бити препознат као регионални центар уљарске индустрије.

Оставите одговор