НА УПИТЕ СОМБОРАЦА ЋЕ ОДГОВАРАТИ ВИРТУЕЛНИ АСИСТЕНТ
НА УПИТЕ СОМБОРАЦА ЋЕ ОДГОВАРАТИ ВИРТУЕЛНИ АСИСТЕНТ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић јуче је у Београду потписала Споразум о сарадњи на пројекту „Унапређења општинских услуга у Србији и БиХ“, увођењем ChatBot апликације. Грађани ће путем ChatBot платформе моћи лакше, брже и ефикасније да приступе градским, односно општинским услугама.

  • Ова апликација омогућиће да наш рад постане још транспарентнији, у смислу отварања једног новог канала комуникације са грађанима. Платформа ће корисницима на нашој територији пружати информације о начинима и могућностима за остваривање њихових права, обавеза, а биће доступне и све друге информације које нису само у надлежности локалне самоуправе, истакла је градоначелница Душанка Голубовић .

Како постоји растућа потреба за непосредним и тачним пружањем информација и услуга од стране локалне самоуправе, овом дигиталном комуникацијском платформом локална управа ће ојачати своју улогу компетентне, доступне и ефикасне администрације за услуживање својих грађана, тако што ће ChatBot апликација омогућити дигитализацију одабраних услужних поступака и ставити их на располагање, а грађани ће овим услугама моћи да приступе преко свог паметног телефона или рачунара било када, 24 сата – седам дана у недељи.

Услуге ће бити у потпуности аутоматизоване и неће бити ограничене радним временом градске управе. Зато ће примена ChatBot-а за градске услуге и пружање информација омогућити локалној администрацији да обради знатно већи број захтева грађана, упита, накнада и рекламација.

Такозвани ЧетБот омогућава доступност виртуелног асистента током целог дана, са већим могућностима обраде захтева, јер на упите одговара компјутерски програм, а не особа.

Поред Града Сомбора, у пројекту као пилот локалне самоуправе учествују Шабац, Бијељина и Лакташи, а спроводе га Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), Привредна комора Републике Српске, Немачка интернационална сарадња у Србији (GIZ) и SAGA New Frontier Group д.о.о. Београд.

Оставите одговор