НА „ШТРАНДУ“ ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ У ЈЕКУ СЕЗОНЕ! НЕМА СЛАДОЛЕДА И БРЗЕ ХРАНЕ
НА „ШТРАНДУ“ ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ У ЈЕКУ СЕЗОНЕ! НЕМА СЛАДОЛЕДА И БРЗЕ ХРАНЕ

Градско купалиште „Штранд“ и отворени Градски базен ових дана су омиљено место већине Сомбораца, који у нади да ће се расхладити, хрле ка води и хладовини.

И док је Градски базен спремно дочекао сезону, обогаћен новим понудама и садржајима, купалиште на каналу нема се баш чиме похвалити. Изградња свлачионица и тоалета, која је требало да буде окончана до 10. јуна, није ни приближно готова, па сада купачи немају где да се пресвуку, али и да безбедно шетају, јер је грађевински материјал расут пред свлачионицама које се реновирају.

Додуше, постоји грађевинска ограда (од најлона), али она баш и не представља препреку за упорну децу коју занима „шта тамо има“. А када смо већ код деце, фрижидери са сладоледом су и даље закључани, тако да од хладне посластице на „Штранду“ нема ништа. Малишани ће сладолед морати да потраже на неком другом месту. Незванично сазнајемо да је разлог тај што нема заинтересованих за продају сладоледа, па „Фриком“ чији су фрижидери постављени очигледно „за рекламу“, не може да пронађе раднике. Од упућених смо сазнали да је слична ситуација и са кућима за продају брзе хране на „Штранду“. Они кажу да се на јавни позив за закуп истих ове године нико није јавио, па купачи ни у случају да огладне док се купају не могу да купе пицу, сендвич, лангош… У најбољем случају, за нужду, у угоститељском објекту где се продаје пиће може се пронаћи понеки чипс или смоки.

Дакле, Сомборци, ако идете на „Штранд“, обуците се код куће (слојевито – прво купаћи па мајицу), понесите све са собом и одмакните се од свлачионица јер није безбедно. Деци кажите да су фрижидери у квару, а и ко је видео да се сладолед једе на +40, прехладиће се! Ако баш инсистирају, купите им негде успут у повратку…