НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ УПРИЛИЧЕН СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТУДЕНАТА
НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ УПРИЛИЧЕН СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТУДЕНАТА

Уз примену мера заштите од ширења корона вируса, званично је почела нова академска година за студенте прве године студија у нашој земљи. Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић је тим поводом јуче поздравио студенте Педагошког факултета у Сомбору, Универзитета у Новом Саду.

Државном химном „Боже правде“ почело је уводно предавање у амфитеатру ове високообразовне установе за 60 студената прве године студија, којима се обратио ресорни секретар проф. др Милошевић.

  • Доћи на Педагошки факултет није само суочавање са импозантном историјом, него пре свега са извесном будућношћу. Учитељи, као и родитељи, јесу богатство које ће нам и у овом, али и у следећем веку бити и те како потребно. Верујем да у условима пандемије, али и трансформације друштва које се све више окреће прагматичним идејама, долази време оних хуманистичких вредности које се заправо и темеље на изградњи једне сигурне будућности, истакао је Милошевић.

Михајло Сретеновић, студент из Сремске Митровице указао је овом приликом да је жива реч најважнија.

  • У реду је онлајн предавање, али без живе речи недостаје тај међуљудски однос и социјализација, који су нама студентима и те како потребни, поручио је Сретовић.

Сомборски Педагошки факултет укупно има око 500 студената, који се образују на свим годинама студија.

Проф. др Саша Марковић, декан Педагошког факултета у Сомбору је рекао да се и наредних година нада новим младим људима и изразио наду, да ће се број од шездесет студената који су овог пута уписали прву годину у будућности повећати.

Педагошки факултет у Сомбору образује учитеље, васпитаче и библиотекаре, баштини традицију учитељске школе „Норме“ из 1778. године чији је оснивач био Аврам Мразовић и представља најстарију институцију за образовање учитеља у Срба.