НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА БАЧКИ БРЕГ И РАСТИНА НЕМА ЧЕКАЊА
НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА БАЧКИ БРЕГ И РАСТИНА НЕМА ЧЕКАЊА

Током предстојећег викенда очекује се још једна смена туриста због чега ће на путевима бити већи број возила, саопштио је Ауто-мото савез Србије, уз савет возачима да на пут крену у раним јутарњи или касним поподневнима сатима.

Због појачаног интензитета саобраћаја и грађевинске сезоне у пуном јеку, потребна је већа опрезност за воланом и више стрпљења.

Према најновијим информацијама Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза за сада нема задржавања, док се на теретном терминалу ГП Хоргош чека пет сати.

Такође, често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске и тада задржавања могу бити вишесатна.

Бачки Брег и Растина су једни од алтернативних граничних прелаза према Мађарској, нарочито актуелни у време гужви на Хоргошу и Келебији. Задржавања на овим прелазима нема, а појачан интензитет очекује се током наредног викенда.

На алтернативном прелазу код Бачког Брега нема чекања.

  • Транзитирање путника је појачано у доба туристичке сезоне. Од 15. јуна, када креће појачани промет, протранзитирало је око 80.000 путника, што је око 15 % више у односу на прошлу годину. Појачан је промет држављана Турске, обзиром да они траже алтернативне правце, како би избегли гужву на прелазима Хоргош и Келебија, истакао је Александар Јеж, командир станице граничне полиције Бачки Брег.

На само 25 километара од Сомбора, од априла 2018. године свакодневно од 7 до 19 сати ради и малогранични прелаз Растина, на којем је путнички промет слабијег интензитета.

  • У летњем периоду вероватно ће, као и у периоду туристичке сезоне, путнички промет бити појачан али свакако мањег интензитета него на већим граничним прелазима, објаснио је Александар Јеж, командир станице граничне полиције Бачки Брег.

Очекиване летње гужве и смена туриста упућују све више возила на алтернативне граничне прелазе.

  • Слушао сам радио и кажу да је велика гужва зато други пут прелазим овде јер је лепо, опуштено, нема гужве и срећни смо што прелазимо без стреса, истакао је Саша Габријел који путује за Швајцарску.
  • Прелазимо на овај прелаз јер је ближе. Овде су изузетно љубазни, и полиција и цариници, нема задржавања. Раде брзо свој посао и најрађе се опредељујем за овај гранични прелаз, каже Атила Јожеф.

Којим путем путовати слободан је избор, али када је о граничним прелазима реч, чини се да су прелази Бачки Брег и Растина, нарочито у време летње туристичке сезоне, прави избор. (РТВ)

Оставите одговор