ПРОДУЖЕЊЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ВОЗИЛА НА ТЕХНИЧКИМ ПРЕГЛЕДИМА
ПРОДУЖЕЊЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ВОЗИЛА НА ТЕХНИЧКИМ ПРЕГЛЕДИМА

Сви возачи којима истиче регистрација су у обавези да је продуже, и поред тога што је на снази ванредно стање.

Грађани продужење регистрације својих возила у наредном периоду могу обављати искључиво на техничким прегледима у овлашћеним сервисима. O локацијама техничких прегледа грађани се могу информисати позивом Оперативног центра АМСС на број 1987, који је грађанима доступан 24 часа дневно. АМСС у оквиру свог система располаже техничким прегледима који су овлашћени да издају регистрационе налепнице, па ће се регистрација и путничких и теретних возила обављати уобичајеном процедуром.

Регистрација теретних и путничких возила се одвија нормално, довољно је да је возило технички исправно и да прође досадашњу процедуру. Ако сте власник возила и продужавате само регистрацију, на техничком прегледу (који су овлашћени да издају регистрационе налепнице), можете добити регистрациону налепницу. Власник возила мора да дође на регистрацију како би је продужио. Уколико нисте власник возила, можете продужити регистрацију ако имате овлашћење оверено код нотара.

Уколико грађани имају потребу за издавањем новог документа, било да први пут региструју ново возило или су купили половно које треба да се региструје, из МУП-а апелују да се обрате Министарству унутрашњих послова електронским путем на имејл-адресу upravazaupravneposlove@mup.gov.rs и сачекају даље инструкције.

У МУП-у кажу да није довољно само обавити технички преглед возила, већ се мора целокупна процедура регистрације обавити, како би били безбедни и регуларни у саобраћају.

Оставите одговор