МУП: ОВЕ НЕДЕЉЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ТЕРЕТНИХ ВОЗИЛА И АУТОБУСА!
МУП: ОВЕ НЕДЕЉЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ТЕРЕТНИХ ВОЗИЛА И АУТОБУСА!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ће од данас до 25. јула 2021. године спровести акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи теретних возила и аутобуса. Ова акција спровешће се у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Саобраћајна полиција ће у наведеном периоду континуирано спроводити појачану контролу теретних возила, као и аутобуса којима се врши превоз путника у унутрашњем и међународном превозу.

Током спровођења акције, вршиће се контрола поседовања прописане документације за возила и возаче, техничке исправности возила, психофизичког стања возача, као и поштовање прописа о радном времену возача и коришћењу прописаних одмора и пауза.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да, уколико посумњају у техничку неисправност аутобуса којим се превозе или у психофизичко стање возача услед умора или алкохолисаности, о томе одмах обавесте Управу саобраћајне полиције, на број телефона 064/892-2121. У саопштењу МУП-а стоји да ће након пријаве, патрола саобраћајне полиције изаћи на терен и извршити контролу аутобуса и возача.