МУП: ЦЕНУ ТЕХНИЧКОГ ПРЕГЛЕДА ОДРЕЂУЈУ ФИРМЕ КОЈЕ СЕ ТИМЕ БАВЕ
МУП: ЦЕНУ ТЕХНИЧКОГ ПРЕГЛЕДА ОДРЕЂУЈУ ФИРМЕ КОЈЕ СЕ ТИМЕ БАВЕ

Министарство унутрашњих послова Републике Србије обавештава грађане да су, од 6. јула 2021. године, сва овлашћена правна лица у обавези да снимају и чувају снимке комплетног тока обављања техничких прегледа.

„Овом приликом, подсећамо грађане да цена вршења техничког прегледа није законски одређена и искључиво је одлука привредног друштва овлашћеног за вршење техничког прегледа, а коју одређују на основу тржишних услова“ стоји у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Возила се већ три године фотографишу на техничким прегледима, а на снимцима се неће видети ништа више него што се види на фотографији возила, тако да то неће ништа променити када је у питању оцена исправности и спољашности возила истичу у МУП-у.

„У претходном периоду, више пута смо наглашавали да ситна оштећења на возилу нису разлог да се возило оцени као неисправно. Стручни контролори техничког прегледа никада нису правили проблем због огреботина на лимарији или напрслина стакла на светлосним групама“, пише у допису Министарства унутршњих послова.

Многи власници предузећа су одлучили да подигну цену техничког прегледа, правдајући то трошковима који су настали услед обавезе снимања и чувања снимака. Како кажу, морали су да плате уградњу камера и уређаја за архивирање снимака што је према њиховим речима, довољан разлог да технички преглед поскупи у просеку за око хиљаду динара.