МОНОШТОРЦИ СРЕДСТВИМА ОД ПРОДАТОГ РЕЦИКЛАЖНОГ ОТПАДА, МЕЊАЈУ ПРОЗОРЕ НА ВРТИЋУ
МОНОШТОРЦИ СРЕДСТВИМА ОД ПРОДАТОГ РЕЦИКЛАЖНОГ ОТПАДА, МЕЊАЈУ ПРОЗОРЕ НА ВРТИЋУ

На иницијативу удружења грађана „Бодрог“ и Месне заједнице Бачки Моноштор покренута је акција прикупљања рециклажног отпада. Средства прикупљена од ове акције Моношторци су прошле године искористили за опремање амбуланте у овом месту, а ове године средства су утрошена на промену прозора на згради предшколске установе „Сунчица“.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић обишла је Бачки Моноштор и почетак радова на промени прозора на згради предшколске установе, а дочекали су је запослени и чланови Месне заједнице као и мештани,односно родитељи деце која похађају овај вртић.

  • Након прошлогодишње активности МЗ Бачки Моноштор везане за сакупљање рециклажног отпада и улагањем ових средства у амбуланту, коју су значајним делом опремили, ове године њихова одлука била је да средства која су прикупили од сакупљања лименки и осталог отпада, уложе у објекат предшколске установе. Данас присуствујемо почетку радова у оквиру којих ће бити замењени прозори на овом објекту, једним делом, тако да ће када је у питању функционисање овог простора у смислу енергетске ефикасности, деца у Бачком Моноштору добити један бољи и квалитетнији простор, истакла је градоначелница Сомбора приликом обиласка објекта предшколске установе у Бачком Моноштору.

Она је додала да ће захваљујући активности Моноштораца, ове године из средстава града у оквиру ЛАП-а за децу и младе бити обезбеђена средства за осликавање овог простора муралима.

  • Ово ће сасвим сигурно улепшати простор наших малишана у овом објекту и захваљујући томе, они ће имати боље, лепше и квалитетније услове за боравак у предшколској установи, истакла је Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора.
  • Ове године прикупили смо пола тоне лименки које смо уз помоћ Рекан фондације из Београда, која нам је пружила подршку, пребацили у Београд. У томе нам је помогао приватни превозник Тина Штрангар који је то одрадио бесплатно. Са добијеним средствима уз помоћ и донацију мештана Бачког Моноштора, прикупили смо значајан износ новца и данас крећемо у замену прозора на вртићу „Сунчица“, рекао је Далибор Форгић градски већник за област здравства и социјалне заштите, иначе становник Бачког Моноштора.

Укупна вредност радова је око 180.000,00 динара.

  • Овом акцијом 500 килограма лименки је рециклирано и враћено да се поново искористи, и то је пре свега циљ и поента ове активности, како би се подигао ниво знања становништва о екологији, истакао је Форгић.

This Post Has One Comment

  1. DennisCaf

    Реклоузер 10кв, Ктп комплектные трансформаторные подстанции москва, Производство ктп москва и другое Вы найдете на нашем специализированном сайте: – Здесь есть то, что Вам нужно!https://sviloguzov.ru/

Оставите одговор