МОНОШТОРЦИ РЕЦИКЛАЖОМ ОБЕЗБЕДИЛИ СРЕДСТВА ЗА НОВИ СИСТЕМ ГРЕЈАЊА У ВРТИЋУ
МОНОШТОРЦИ РЕЦИКЛАЖОМ ОБЕЗБЕДИЛИ СРЕДСТВА ЗА НОВИ СИСТЕМ ГРЕЈАЊА У ВРТИЋУ

Сакупљајући рецикалажни материјал: пластику, гуме, стакло и лименке, Удружење грађана „Бодрог“, Месна заједница Бачки Моноштор и мештани овог села су у сарадњи са Предшколском установом „Вера Гуцуња“, прикупили средства којим су моношторском вртићу обезбедили нови систем за грејање. Тим поводом, вртић у Бачком Моноштору је посетио градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић.

  • Пре свега бих се захвалио Удружењу грађана Бодрог, Месној заједници, као и Предшколској установи што су заједничким снагама омогућили малишанима у Бачком Моноштору да добију централно грејање на пелет. Ово је још једна у низу акција Месне заједнице и удружења грађана са подручја Бачког Моноштора, јер су рециклажом стакла, гуме и лименки сакупили средства, и уз донацију Предшколске установе урадили још једно лепо дело у овдашњем вртићу. Ово је сада већ традиционално да се сваке године у овом вртићу уради нешто и ја као градоначелник сам веома поносан што сваки пут када дођем у Бачки Моноштор и у вртић, могу да видим нешто ново, рекао је Ратковић. Он је позвао мештане друих месне заједнице, да организују овакве акције.

Испред организатора акције, Удружења грађана „Бодрог“ Далибор Форгић је рекао да је ово трећа спроведена активност којом је унапређен квалитет и услови боравка у вртићу.

  • Конкретно ова акција се звала „Покупити лименку може свако да се вртић загреје лако“. Прикупљено је око 600 килограма лименки и око 3 тоне стакла и све то је послато на рециклажу. Новчана средства из донација наших мештана која су сакупљена, уз помоћ Предшколске установе „Вера Гуцуња“ смо искористили да се реализује овај пројекат, истакао је Форгић.

У склопу претходних акција обезбеђени су нови прозори и подови за овај објекат, насликани су мурали, а сада моношторски вртић има и квалитетнији систем за грејање.

Оставите одговор