МОНОШТОРЦИ ЧИСТЕ ПУТ ОД СВОГ СЕЛА ДО СОМБОРА, А СРЕДСТВА ДОБИЈЕНА ОД РЕЦИКЛАЖНОГ ОТПАДА ЋЕ УЛОЖИТИ У ВРТИЋ
МОНОШТОРЦИ ЧИСТЕ ПУТ ОД СВОГ СЕЛА ДО СОМБОРА, А СРЕДСТВА ДОБИЈЕНА ОД РЕЦИКЛАЖНОГ ОТПАДА ЋЕ УЛОЖИТИ У ВРТИЋ

Удружење грађана „Бодрог“ из Бачког Моноштора почело је акцију поновног чишћења смећа које су несавесни грађани избацили дуж пута Бачки Моноштор – Сомбор. Већ првог дана акције, у четвртак, 10. децембра, на дистанци од два километра смећем је напуњено 30 џакова, а током протекла четири дана акције сакупљено је стотињак џакова смећа. Преостало је да се очисти још два од укупно једанаест километра. Подршку волонтерима који су наставили чишћење пружио је и ресорни већник Слободан Станић.

Само током ове године за отклањање дивљих депонија са територије Града утрошено је 4.650.000,00 динара (без ПДВ-а) из градског буџета. Већник је овом приликом упутио апел суграђанима да смеће одлажу на прописан начин, како бисмо сачували животну средину, спречили загађење, а самим тим позитивно утицали на очување здравља свих становника. Град је за 2021. годину определио средства у износу од два милиона динара за куповину додатних контејнера од пет кубика, који ће бити постављени у насељеним местима и доступни грађанима за одлагање отпада.

Моношторци су ове године кроз сакупљање рециклажног материјала, донације грађана и уз помоћ ПУ „Вера Гуцуња“ прикупили новац којим су обезбедили нови систем грејања за локални вртић, што је добар пример како на веома једноставан начин удружени грађани могу да дају значајан допринос за своју локалну заједницу. Како наводе, и лименке које се сакупе током ове акције чишћења ићи ће на рециклажу, а сакупљена средства биће намењена за акцију постављања бродског пода у просторијама вртића.

Оставите одговор