МИРОВИЋ: У СОМБОР ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 2,2 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА
МИРОВИЋ: У СОМБОР ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 2,2 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је приликом обиласка радова на реконструкцији Средње техничке школе у Сомбору рекао, да је за протекле четири године Покрајинска влада у развој града Сомбора уложила више од 2,2 милијарде динара.

Мировић је нагласио да је ова школа која је смештена у згради која је саграђена 1887. године изузетно важна за будући развој Сомбора. За мање од годину дана реконструисани су фасада и кров, а припремљена је и пројектна документација за наставак радова на реконструкцији спортске сале и комплетног објекта школе.

Развој ове школе, како је додао, имаће огроман значај јер ће овде бити база за запошљавање кроз програме дуалног образовања.

  • Имамо изузетну сарадњу са Градом Сомбором, радили смо заједно и на реконструкцији каналске и водоводне мреже, а у току су и радови на изградњи пута од Стапара до Сивца, нагласио је Мировић.

Председник је подсетио на то да је за набавку најсавременије опреме за Општу болницу „Др Радивој Симоновић“ уложено 230 милиона динара, и да је завршена и пројектна документација за реконструкцију комплетне болнице, посао који ће реализовати Влада Републике Србије.

  • Овде смо инвестирали и у изградњу индустријске зоне, и очекујемо, уз сарадњу са Владом Србије, долазак домаћих и страних инвеститора. Резултати нашег заједничког рада се виде. Има још много посла, циљ нам је да доведемо што већи број инвеститора и да запослимо људе, као и да наставимо пројекте у комуналној инфраструктури и да подржимо државу кроз припрему планске и пројектне документације за израдњу брзе саобраћајнице према Кикинди. Желимо да Сомбор буде један од водећих центара у Војводини, нагласио је председник Мировић.

Средња техничка школа у Сомбору, коју похађа више од 800 ђака, усклађује образовне профиле са привредом што је веома значајно.

  • Покрајинска влада издваја средства за реконструкцију, али и за опремање, чиме се ближимо потпуном осавремењавању ове школе, навео је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић изјавила је да су Покрајинска влада и Град Сомбор у протекле четири године имали веома добру континуирану сарадњу која је резултирала реализацијом значајних пројеката и капиталних инвестиција међу којима је и реконструкција и основне школе у Бездану.

Оставите одговор