МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛА СОМБОР – ПОБОЉШАТИ ИНФРАСТРУКТУРУ ДА БИ ДОШЛИ ИНВЕСТИТОРИ
МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛА СОМБОР – ПОБОЉШАТИ ИНФРАСТРУКТУРУ ДА БИ ДОШЛИ ИНВЕСТИТОРИ

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је Сомбор и у згради Градске управе се састала са градоначелником Антониом Ратковићем. Тема састанка је била могућност за помоћ Министарства привреде локалној самоуправи у развоју инфраструктуре, пре свега у индустријској зони. Министарка је истакла да је повод посете сагледавање нових могућности за развој локалне инфраструктуре.

  • Причали смо о могућностима помоћи Министарства привреде локалној самоуправи, како би побољшали инфраструктуру и индустријску зону, да бисмо привукли инвеститоре и да би смањили постотак незапослености, рекла је Атанасковић.

Градоначелник Ратковић је казао да град са Министарством привреде има добру сарадњу, што се огледа у до сада заједнички реализованим пројектима.

  • Упознали смо министарку са свим привредним потенцијалима нашег града, са изазовима са којима се суочавамо, са плановима које имамо за даље проширење и за наставак инфраструктурног опремања наше индустријске зоне. Свакако да ћемо на томе највише радити, јер оно што је наш циљ и приоритет је довођење нових инвеститора. Упознали смо министарку са привредницима који послују на нашој територији, са њиховим плановима, са плановима града и оно што сигурно могу да кажем је, да ће индустријска зона у Сомбору, која тренутно има око 40 хектара комплетно инфраструктурно опремљеног земљишта, у следећој години сасвим сигурно изгледати другачије са новим инвестицијама постојећих инвеститора, који ће проширити постојеће капацитете, а циљ је и да доведемо нове инвеститоре, казао је Ратковић.

На састанку су учествовали и помоћник министарке привреде Бранислав Пејчић, саветница министарке Нермина Љубовић, председник ПП Регионалне привредне коморе Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе Сомбор Зоран Булатовић, члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић и стручни сарадници.

Министарка Атанасковић је обишла производњу фирме „Боја“ д.о.о. где их је дочекао власник Горан Јанковић, а у просторијама Регионалне привредне коморе у Сомбору одржан је и састанак са представницима привредника Западнобачког округа, где су свечано уручене плакете за пословне резултате у претходној години компанијама „Боја“ и „Сигма“.