МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО СОМБОР
МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО СОМБОР

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима угостила је 13.07.2019. године министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и помоћницу министра Биљану Барошевић.

Након краћег разговора у згради Жупаније министар Зоран Ђорђевић је у пратњи градоначелнице обишао Геронтолошки центар на Новој Селенчи у Сомбору, како би се уверио у ток радова на адаптацији и реконструкцији овог веома битног здања за наше старије суграђане. Разговарао је са корисницима услуга овог центра, као и са представницима удружења ратних војних инвалида.

У обраћању медијима, министар Зоран Ђорђевић је истакао да је брига Министарства и Владе Републике Србије према најстаријима један од приоритета.

  • И Министарство и Покрајина су дали одређена финансијска средства за реконструкцију објекта након недавног пожара, видимо да су радови у току, али оно што је још важније Канцеларија за јавна улагања владе Републике Србије очекује да пројекат за адаптацију буде готов и да крене и реконструкција соба и фасаде на објекту. Верујем да ће то суштински да промени услове живота најстаријих, рекао је Ђорђевић.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је истакла да је Геронтолошки центар и брига о старима, један од приоритета и за Град Сомбор.

  • За нас је битно да смо током претходних година успели да на адекватан начин констатујемо и оспособимо услугу помоћи и неге у кући, да смо добили лиценцираног пружаоца и да урадимо много на квалитету ове услуге. То није једино што смо урадили. Већа активација удружења пензионера и могућност да се њихове активности прошире по насељеним местима града Сомбора, подржали смо и кроз финансирање социјо – хуманитарних организација. Подсетићу вас да смо прошле године имали први Сајам пензионера у нашем граду захваљујући активностима овог удружења. У току је пројектовање санације и комплетне реконструкције Геронтолошког центра на Апатинском путу и очекујемо да пројектна документација буде готова у наредна два месеца и да можда већ током ове године кренемо у реконструкцију и овог објекта, рекла је Душанка Голубовић.

У делегацији која је дочекала министра Ђорђевића били су и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите Далибор Форгић и шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Сомбора Зоран Рус.

Оставите одговор