МИНИСТАР ЗА ДЕМОГРАФИЈУ И БРИГУ О ПОРОДИЦИ ПОСЕТИО СОМБОР
МИНИСТАР ЗА ДЕМОГРАФИЈУ И БРИГУ О ПОРОДИЦИ ПОСЕТИО СОМБОР

Министар за демографију и бригу о породици Радомир Дмитровић и државна секретарка Милка Миловановић Минић посетили су Сомбор, а угостио их је градоначелник Антонио Ратковић.

Током састанка у згради „Жупаније“ градоначелник је представио мере популационе политике које спроводи Град Сомбор са циљем да подржи оснивање и оснаживање породице, као што су сервис за подршку родитељства, Агробизнис центар, куповина кућа на селу, реконструкција породилишта, али и нове планове на овом пољу, као и улагања у инфраструктуру, нарочито у насељеним местима, што директно доприноси побољшању услова живота и утиче на одлуку младих да живе на селу.

  • Упознали смо Министра са мерама које Град Сомбор пружа, са плановима које Град Сомбор има за поправљање демографске слике како у граду, а поготово у наших 15 насељених места, јер желимо да наше младе задржимо у насељеним местима, истакао је Ратковић.

Министар Радомир Дмитровић изнео је идеје Министарства за демографску обнову земље, поручивши да је демографско стање изразито негативно и да се ради на стратегији за решавање овог проблема.

  • Са својим тимом сам кренуо у један обилазак свих општина, а ако буде требало и других места која нису центри, да снимимо ситуацију у демографском смислу и да видимо шта може да се уради, стратешки пре свега, на поправљању демографске слике, рекао је Дмитровић.

Након састанка министар Радомир Дмитровић, државна секретарка Милка Миловановић Минић и градоначелник Антонио Ратковић обишли су Сервис за подршку родитељства који је јединствен пример у Србији и функционише под окриљем Црвеног крста Сомбор.