МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ДАО НОВА ОБЕЋАЊА: „ПРОТЕИНКА“ ЋЕ ПРЕСТАТИ СА РАДОМ ЗА НЕКОЛИКО ДАНА
МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ДАО НОВА ОБЕЋАЊА: „ПРОТЕИНКА“ ЋЕ ПРЕСТАТИ СА РАДОМ ЗА НЕКОЛИКО ДАНА

Сомборска кафилерија ће, после неколико деценија, 15. јануара престати са спаљивањем животињског отпада, најавио је средином новембра прошле године министар пољопривреде Бранислав Недимовић. То се није догодило, а Недимовиће је 16. јануара рекао да ће се то догодити, чим Влада Србије усвоји Стратегију управљања споредним производима животињског порекла.

Министар Бранислав Недимовић је гостујућу у емисији телевизије „Среће“ дао нова обећања, рекавши да ће „Протеинка“ престати да ради кроз пар дана.

  • Ми ћемо следеће недеље потпуно ставити у функцију погон „Енерго Зелене“ у Инђији. Мало се касни, десетак дана, јер један део који је кључан за функционисање целог система треба да стигне из Италије, али због свих дешавања са коронавирусом у овој земљи, то се мало одужило. Тај део ће у понедељак или уторак бити испоручен и након тога крећемо са гашењем „Протеинке“. Представници Министарства које водим ће у понедељак потписати споразум са градоначелницом Сомбора, Душанком Голубовић и понудити један фер документ запосленима у „Протеинци“, рекао је Недимовић за „Срећу“.

Он је нагласио да је јако важно да локална самоуправа у будућности направи трансфер станицу, како би се могао сакупљати анимални отпад.

  • Влада Републике Србије је пре две недеље донела Стратегију управљања животињским отпадом и она предвиђа гашење „Протеинке“. Влада је обезбедила средства за гашење сомборске кафилерије и регулисање свих обавеза, а створили смо и услове да са локалном самоуправом у Сомбору направимо трансфер станицу. Ја сам потпуно свестан еколошког аспетка свести грађана Сомбора и из тог разлога на основу иницијативе коју је имала локална самоуправа на челу са Душанком Голубовић, ми гасимо „Протеинку“. То је у данима испред нас, немојте о томе да бринете. Сви запослени ће бити испоштовани, онако како буде требало, у зависности од њихових избора да ли ће остати да раде у трансфер станици у локалном Јавном комуналном предузећу или ће добити социјални програм, нагласио је министар Недимовић.

Сви смо сведоци да су се надлежни већ више пута оглушили о своја обећања, а наши суграђани, посебо они који живе на Новој Селенчи говоре да се непријатан мирис из кафилерије шири чешће и интензивније него раније. „Као да хоће да нам се освете зато што их гасе“, један је од многобројних коментара на друштвеним мрежама последњих дана. У сваком случају, Сомборцима као и до сада остаје само да се надају да ће министар обећано коначно и испунити.

This Post Has One Comment

  1. Arsenije

    Mozda prestane sa radom 3020 godine…

Оставите одговор