МИХАЈЛОВИЋЕВА ОБИШЛА РАДОВЕ НА ПУТУ КУЛА-ВРБАС – ПРИПРЕМА СЕ И САНАЦИЈА ПУТА СОМБОР-КУЛА
МИХАЈЛОВИЋЕВА ОБИШЛА РАДОВЕ НА ПУТУ КУЛА-ВРБАС – ПРИПРЕМА СЕ И САНАЦИЈА ПУТА СОМБОР-КУЛА

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је јуче са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком и председницима општина Kула и Врбас, Дамјаном Миљанићем и Миланом Глушцем, радове на рехабилитацији државног пута Kула-Врбас.

Михајловићева је овом приликом истакла да се ради о инвестицији вредној скоро пет милиона евра и да очекује да ће радови бити завршени у новембру ове године.

  • У питању је пут који повезује два округа и који ће допринети не само бољем квалитету живота грађана, већ ће обезбедити долазак нових инвестиција. Основ привредног развоја су инфраструктура и добри путеви, рекла је она.

Михајловићева је најавила и изградњу брзе саобраћајнице од Сомбора до границе са Румунијом, за коју се припрема пројектна документација.

  • Веома важна саобраћајница не само за овај крај, већ и целу Србију. Процене су да ће овај пројекат коштати око 800 милиона евра, скоро као Kоридор 10. Због стабилног буџета Владе издвојили смо милијарде динара за одржавање путева и то ћемо наставити да радимо упркос проблемима које је епидемија корона вируса условила, рекла је она.

Зоран Дробњак је рекао да се реконструише деоница дуга 10 километара, као и да се завршава реконструкција пута Врбас-Фекетић, дужине 9,5 км и вредности 3.2 милиона евра.

  • У Србији се ради рехабилитација 450 километара путева ове године. Средства су обезбеђена из кредита Светске банке и Европске инвестиционе банке. Поред брзе саобраћајнице на чијој документацији радимо, припрема се и пројекат рехабилитације пута Сомбор-Kула, који ће коштати око 10 милиона евра, рекао је он.

Председник општине Врбас Милан Глушац истакао је важност рехабилитације овог пута.

  • У питању је веома фреквентна деоница, на граници два округа. Завршетком реконструкције обезбедићемо бољу повезаност и повећану безбедност у саобраћају. Захваљујући сарадњи са председником Србије и Владом, реализујемо важне пројекте у општини, рекао је Глушац.

Председник општине Kула Дамјан Миљанић рекао је да су најављени и договорени пројекти од животног значаја за ову општину.

  • Ова реконструкција подразумева проширење пута, изградњу бициклистичких стаза, нову расвету. Поред тога, радићемо и две фабрике воде, пречистач и Сивцу и више мањих рехабилитација путева, рекао је Миљанић.

Оставите одговор