МЕШТАНИ „МЛАКА“ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ИЗНЕЛИ ПРОБЛЕМЕ У ЊИХОВОЈ МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ
МЕШТАНИ „МЛАКА“ ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ИЗНЕЛИ ПРОБЛЕМЕ У ЊИХОВОЈ МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника је у оквиру акције „Отворени дан“ у просторијама МЗ „Млаке“ у Сомбору примала грађане који су желели лично да разговарају са Градоначелницом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у Сомбору.

Састанку су осим Градоначелнице Душанке Голубовић присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомбора, Игор Латас, начелник одељења за комуналне, имовинско правне и стамбене послове, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор и Надежда Радојевић испред ЈКП „Зеленило“ Сомбор .

И овог пута велики број заинтересованих суграђана, становника месне заједнице „Млаке“ је имао питања из комуналне области, углавном везаних за атмосферску канализацију, одржавање путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, али су изнели и проблеме везане за старе и напуштене куће, које постају легло заразе и расадник корова. Један од проблема на који су указали суграђани из МЗ „Млаке“ су и рушевне напуштене куће, које представљају и опасност по грађане. Градоначелница и њен тим дали су одговоре на многобројна питања везана за обнову дома и школе у Градини, обнову дома у Ленији, реконструкцију и одржавање атарских путева и асфалтирање неких нових. Договорено је да се одржи и један састанак са сточарима и произвођачима млека из Градине.

Интересантно је напоменути да су мештани на састанак са градоначелницом долазили као делегација испред својих делова месне заједнице са питањима суграђана који су их делегирали у њихово име, а било је наравно и молби за решавање личних проблема појединих суграђана. Осим питања и молби сви присутни суграђани изразили су задовољство што су могли на овај начин лично да упознају и разговарају са градоначелницом и њеним тимом.

Након разговора са суграђанима, градоначелница је са представницима савета и запосленима у месној заједници обишла реновиране просторије ове месне заједнице, као и двориште које је заједничким снагама уз подршку града адаптирано и претворено у дечије игралиште и прилагођено за све узрасте деце. Игралиште се налази у самом дворишту зграде месне заједнице, ограђено и заштићено, а отворено је током целог дана.

Како би изашли у сусрет потребама грађана Сомбора, Градоначелница ће наставити да обилази Месне заједнице како у селима тако и у града Сомбору и прима грађане.

Оставите одговор