МАРЈАН: БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА ЋЕ ПОДИЋИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ И СПРЕЧИТИ ИСЕЉАВАЊЕ
МАРЈАН: БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА ЋЕ ПОДИЋИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ И СПРЕЧИТИ ИСЕЉАВАЊЕ

Од граничног прелаза са Мађарском Бачки Брег, па до граничног прелаза Наково са Румунијом, што је деоница од 175 километара, убудуће ће се стизати брзом саобраћајницом најавио је приликом недавне посете Сомбору Министар саобраћаја Томислав Момировић. Деоница тог пута који ће бити I Б реда, пролазиће кроз територију Града Сомбора.

  • Та траса имаће четири саобраћајне траке и оно што је још битно то је да ће тај пут обилазити сва насељена места, укључујући и Град Сомбор, каже градоначелник Сомбора Антоно Ратковић.

Јавно предузеће „Путеви-Србије“ одабрало је извођача радова за израду Студије оправданости са Идејним пројектом за изградњу ове брзе саобраћајнице. Наредних месеца дана на јавном увиду биће Просторни план Војводине, а током тог периода моћи ће се дати примедбе и на ову саобраћајницу, па и што се тиче саме трасе. У Сомбору истичу важност обиласка насељених места, али и подсећају да је нова брза саобраћајница реализација идеје старе више деценија.

  • Ова саобраћајница треба коначно да повеже Сомбор са ауто-путем, али и да створи предуслове да гранични прелаз Бачки Брег буде проширен и за теретни саобраћај. Свакако за Град Сомбор значајан је и као стварање предуслова за долазак нових инвестира. То је сигурно био један од разлога што су инвестиције изостале у Граду Сомбору, каже Ратковић.
  • Овај пут подићи ће квалитет живота у Западнобачком округу. Спречиће исељавање и вратиће наду да ће се људи почети враћати, да ће се развијати индустрија, јер не можемо живети само од пољопривреде, каже Душан Марјан, начелник Западно-бачког округа.

Према најавама из Министарства саобраћаја градња пута требала би да крене у јесен 2021. године, а рок за завршетак је две и по године. (РТВ)

Оставите одговор