МАНИФЕСТАЦИЈА „БОЖИЋ У СОМБОРУ“
МАНИФЕСТАЦИЈА „БОЖИЋ У СОМБОРУ“

Српска православна црквена општина Сомбор организује манифестацију „Божић у Сомбору“ која ће почиње 05. и траје до 08. јануара 2020. године.

Првог дана манифестације, 05. јануара у порти цркве Светог Георгија ће бити постављен Вертеп. На Бадњи дан, 06. јануара паљење Бадњака ће бити одржано у 15,30 часова на Тргу Светог Ђорђа (испред велике цркве), након чега ће деца из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ извести представу „Вертеп“. Божићно јутрење у храму Светог Георгија ће почети у поноћ (07. јануар), док ће Света литургија на Божић у сомборском саборном храму почети од 9 часова. Након Литургије, од 10,30 часова у порти храма биће одиграна представа „Вертеп“.

На празник Сабора Пресвете Богородице, 08. јануара 2020. године од 18 часова у Великој сали Градске куће ће бити одржан традиционални Божићни концерт. У програму ће наступити деца из ОШ „Доситеј Обрадовић“ која похађају веронауку, Дечја појачка група при храму светог великомученика Георгија, музички састав „Бедем“, хор СПЦ „Свети цар Константин и царица Јелена“, Мешовити хор Сомборског певачког друштва и певачке групе „Чауши“, „Варошанке“ и „Варошани“.