ЛСВ ПОЗВАЛА ВОЈВОЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА РЕФЕРЕНДУМ И ЗАОКРУЖЕ НЕ
ЛСВ ПОЗВАЛА ВОЈВОЂАНЕ ДА ИЗАЂУ НА РЕФЕРЕНДУМ И ЗАОКРУЖЕ НЕ

Секретаријат за информисање Лиге социјалдемократа Војводине је објавио саопштење у којем позива грађане да изађу на референдум и заокруже НЕ. Саопштење преносимо у целости:

Шеснаестог јануара 2022. године још увек неће бити усвојен Закон о финансирању АП Војводине, иако је то било обавезујуће по Уставу из 2006. године. Устав из 2006. је био лош и Војвођани су одбили да га подрже. Он није гарант грађанске државе, нити је Војводини омогућио аутономију. Што се грбо роди – време не исправи. Војводини и Србији је потребан модеран устав који ће бити гарант децентрализације неподношљиво централизоване државе.

Власт сада позива грађане да 16. јануара, на референдуму, поново мењају Устав Републике Србије, а да до сада нису испунили оно на шта их обавезује постојећи Устав. Притом се од грађана Војводине очекује да подрже питање о којем готово да не знају ништа. Власт се није ни потрудила да им то питање приближи.

За Војвођане је животно важан никад усвојени Закон о финансирању АП Војводине, као што је важно и решавање питања исправне пијаће воде, заустављање уништавања Фрушке горе и пропадања села, враћање НИС-а, као и успостављање пореског система који би Војводини омогућио да се у њу улаже оно што се у њој створи.

Зато позивамо грађане Војводине да 16. јануара изађу на референдум о промени Устава Србије, заокруже НЕ и тако подсете власти у Београду на проблеме који су им стварно битни.

Шеснаестог јануара ВОЈВОЂАНИ КАЖУ НЕ занемаривању проблема у Војводини!, стоји у допису Секретаријата за информисање Лиге социјалдемократа Војводине.