КРИЗНИ ШТАБ: ПОСТОЈЕЋЕ МЕРЕ ОСТАЈУ НА СНАЗИ, ЂАЦИ ОД ПОНЕДЕЉКА У ШКОЛАМА
КРИЗНИ ШТАБ: ПОСТОЈЕЋЕ МЕРЕ ОСТАЈУ НА СНАЗИ, ЂАЦИ ОД ПОНЕДЕЉКА У ШКОЛАМА

Кризни штаб одлучио је данас да све постојеће мере остану на снази и даље, јер је оцењено да дају резултате.

Како је новинарима после седнице Кризног штаба рекла министарка рада и социјалне политике Дарија Кисић Тепавчевић, одлучено је да досадашње мере остану на снази до даљњег, а процењено је и да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара.

Она је пренела да се одлука о задржавању мера, односи на обавезан PCR тест за улазак у земљу, као и на рад угоститељских објеката до 20 часова.

За улазак у земљу остаје обавезан негативан PCR тест за стране држављане, док држављани Србије уколико немају негативан PCR тест на уласку у земљу морају у изолацију од десет дана или до негативног теста.

Радно време угоститељских објеката остаје до 20 сати, укључујући и Нову годину која се дочекује по Јулијанском календару а продавница до 21 сат.

На основу епидемиолошке ситуације, како је навела, процењено је да су услови такви да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара.

  • Наставиће се похађање основних и средњих школа по динамици каква је била пре распуста, објаснила је она.

Настава ће се у другом полугодишту одвијати према моделу за које су се школе определиле на почетку школске године – 1. септембра.

Нижи разреди основних школа (од првог до четвртог) пратиће наставу уживо, а виши разреди основне и средњошколци пратиће наставу углавном по комбинованом моделу.

За основце од петог до осмог разреда настава по комбинованом моделу подразумева један дан у школи, а један онлајн (одељење се дели у две групе, једна група иде понедељак, среда и петак, а друга уторак и четвртак, а наредне недеље се ротирају), а за средњоешколце недељу дана уживо, а недељу дана онлајн.

Школе са мањим бројем ученика организовале су наставу у школи и за више разреде.

Раније успостављене мере такође остају на снази. Забрањено је окупљање више од 5 људи, а маске у затвореном простору су и даље обавезне. (nova.rs)

Оставите одговор