КРИЗНИ ШТАБ: ОД ДАНАС ТРЖНИ ЦЕНТРИ И КАФИЋИ РАДЕ ДО 20 САТИ!
КРИЗНИ ШТАБ: ОД ДАНАС ТРЖНИ ЦЕНТРИ И КАФИЋИ РАДЕ ДО 20 САТИ!

Тржни центри и услужне делатности моћи да раде до 20 часова уз мере контроле, изјавио је члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић и истакао да је та мера орочена до петка.

  • Мере ступају на снагу одмах, а требало би да данас буду усвојене на седници Владе Србије. Очигледна је потреба становништа да користи услуге, уз поштовање свих мера. Кафићи и ресторани могу да раде до 20 часова, без коришћења музике у било ком смислу. Уз музику се људи опуштају, не поштују мере и долази до могућности лакшег преношења вируса, навео је Тиодоровић.

На данашнојој седници, према његовим речима, није било речи о мерама које ће важити за Нову годину, већ ће се о томе расправљати на седници у петак. Епидемиолог Предраг Кон изјавио је јуче да је медицински део кризног штаба апсолутно против попуштања било каквих мера, али да је “реалност таква каква је” и да ће “то још видети”.

Када је реч о дочеку Нове године, Кон је истакао да није тајна да су лекари из кризног штаба препоручивали ограничење кретања од 19.00 до пет ујутру, али да за сада за тим нема потребе.

  • Уобичајен дочек није реална опција и то би било катастрофално, рекао је Кон и додао да је епидемијска ситуација и даље неповољна и да се дешава да нема места у болницама. (nova.rs)

Оставите одговор