КОРОНОМ ЗАРАЖЕНО ШЕСТ СОМБОРСКИХ МЕДИЦИНАРА, МЕЂУ КОЈИМА СУ И ТРИ ЛЕКАРА СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ
КОРОНОМ ЗАРАЖЕНО ШЕСТ СОМБОРСКИХ МЕДИЦИНАРА, МЕЂУ КОЈИМА СУ И ТРИ ЛЕКАРА СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ

На ковид Одељењу сомборске Опште болнице „Др Радивој Симоновић“, од понедељка 6. јула до данас хоспитализовано је 10 пацијената позитивних на корона вирус, а бројке се повећавају из дана у дан. Сви пацијенти су са територије западнобачког округа.

Пацијенти на болничком лечењу имају лакшу и средње тешку клиничку слику. Корона вирусом заражено је и шест медицинских радника, од којих су три лекара сомборске болнице, а један од њих се налази на лечењу у Клиничком центру Војводине, док су остали у самоизолацији.

  • Имамо 27 кисеоничких места у болници и 20 прикључака за респираторе. Тренутно имамо један фиксни респиратор, а на располагању су још четири фиксна и два транспортна респиратора. Пацијенти добијају терапију у складу са протоколом, каже др Драган Растовић, в.д директора сомборске болнице.

Епидемиолошка ситуација у Сомбору и околини је у благом погоршању.

  • Апеловао бих на грађане да је крајње време да се уозбиље и да користе маске, перу и дезинфику руке и обавезно да обезбеђују социјалну дистанцу, јер то је једини начин да се у нарендом периоду епидемиолошка ситуација побољша, иначе ће здравствени систем бити пред пуцањем, каже др Растовић.

У сомборској ковид амбуланти чекања за тестирања нема, а тестова има довољно.

  • Имамо више пацијената него претходних недељу или две дана и углавном су то млађе особе од 30 до 50 година које су се јавиле за тестирање са тежом клиничком сликом, и већ са евидентним развојем болести. У протеклих недељу дана имали смо шест пацијената позитивних на серолошком тесту, а они су даље упућени према болници и заводу за јавно здравље, каже др Здравко Хлодик, начелник Службе опште медицине и помоћник директора Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор.

Ковид одељење сомборске болнице располаже са 66 болничких кревета. Пораст броја сумњивих случајева је евидентан, па се на грађане апелује да поштују све уведене мере ради спречавања ширења корона вируса. (РТВ)

Оставите одговор