КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ САЊЕ СОДАД У СОМБОРСКОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ
КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ САЊЕ СОДАД У СОМБОРСКОЈ МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ

Сутра, 21. децембра 2019. године од 19 часова у Музичкој школи „Петар Коњовић“ Сомбор биће одржан концерт пијанисткиње Сање Содад. На репертоару ће бити Р. Шуман: Крајслеријана оп.16, В. Мокрањац: Интиме и Ф. Шопен: Соната бр.3 оп.58. Улаз је бесплатан.

Окружена музиком од најранијег детињства, Сања почиње да учи клавир у својој шестој години у Музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну. Уз проф. Злату Малеш, са којом музички одраста до своје дванаесте године, изузетно брзо напредује и са осам година изводи Хајднов концерт у Д-дуру у сали Коларчеве задужбине. У дванаестој години Сања постаје студент Париског конзерваторијума у класи Жака Рувијеа, као најмлађа у својој генерацији и стипендиста француске владе. Завршава студије 2004. године у Паризу са највишом оценом. Школовање наставља са Александром Сацем на Академији у Грацу и Елисом Вирсалаџе у Минхену.

Искуство стиче и на бројним такмичењима за младе у Букурешту, Кошицама, Паризу и Новгороду, са којих се враћа са највишим признањима. Посебно треба истаћи прву награду на такмичењу „К.Черни“ у Прагу, другу награду на такмичењу „В.Хоровиц“ у Кијеву, прву награду на међународном такмичењу у Валенсији 2010. године, као и трећу награду на скоро завршеном „Јеунессес Мусицалес“ такмичењу у Београду марта 2019. године.

Са сестром Лидијом оснива 2002. године клавирски дуо који са успехом наступа на најзначајнијим фестивалима као што су ББЦ Промс у Лондону, Фол Журне у Нанту и у Токију, Рок д’Антерон, као и БЕМУС, НОМУС и СОМУС фестивалима у Србији.

Оставите одговор