КОМПАНИЈА „ЕБМ-ПАПСТ“ ПОВЕЋАВА ПРОИЗВОДЊУ У СОМБОРУ, У ПЛАНУ НОВИХ 35 РАДНИХ МЕСТА
КОМПАНИЈА „ЕБМ-ПАПСТ“ ПОВЕЋАВА ПРОИЗВОДЊУ У СОМБОРУ, У ПЛАНУ НОВИХ 35 РАДНИХ МЕСТА

Електро мотори и вентилатори из сомборске фабрике „Ебм-Папст“ која је у власништву немачке компаније са капиталом у Србији намењени су искључиво извозу на страно тржиште. У компанији истичу да су се економске последице због корона вируса осетиле, али да су се убрзо вратили на зацртани извозни потенцијал. Планови за следећу годину су озбиљни и укључују нове инвестиције и запошљавање додатне квалификоване радне снаге.

Електро мотори и вентилатори који се производе у сомборском погону немачке комапније „Ебм-папст“ извозе се искључиво на страно тржиште за потребе водећих светских произвођача беле технике. У компанији истичу да годишње произведу 1.600.000 електро мотора и вентилатора у вредности од 6.000.000 евра. Кажу да ће и поред економских потреса на тржишту, годину завршити изнад зацртаног плана.

  • За следећу годину планирамо значајне инвестиције у опрему, која ће довести до даљег повећања обима производње и извоза. Због тих инвестиција имаћемо нова запошљавања додатне радне снаге а у плану је још 35 нових радника, истиче Немања Вејновић, руководилац финансија у „Ебм-Папст“ Сомбор.
  • Почели смо са производњом 2016. године када смо имали једно одљење са 16 радника и од тада смо константно повећавали број радника. Као немачка компанија смо задовољни у Сомбору, јер има довољно кадрова, наводи Миха Жагар, руководилац производног погона „Ебм-Папст“ Сомбор.

У шест производних одељења тренутно ради 86 радника, у две смене.

  • До сада сам на обуци у Словенији била три пута, што за мене представља ново искуство. Задовољна сам сарадњом са послодавцем као и са платом, каже Неда Стојић, радница у производњи.

„Ебм-Папст“ значајно учествује у извозном коефицијенту Западнобачког округа.

  • Користили смо помоћ за Ковид–19 током читавог периода када је држава ту помоћ омогућила. Значила нам је, јер је била у периоду када је дошло до пада обима производње као и у целом свету. Задовољни смо привредним амбијентом и имамо сву доступну помоћ, а са регионалном приврендом комором имамо заиста добру сарадњу, наводи Немања Вејновић, руководилац финансија у „Ебм-Папст“.

У шест одељења производи се 1.000 различитих модела који се уграђују у кућне апарате. У немачкој компанији истичу да су до сада уложили око 2.000.000 евра, а веће инвестиције у Сомбору следе 2021. године. (РТВ)

Оставите одговор