КОЛУТ ДОБИО САЛУ ЗА РЕКРЕАЦИЈУ – КОРИСТИЋЕ ЈЕ И ОСНОВЦИ ЗА ФИЗИЧКО
КОЛУТ ДОБИО САЛУ ЗА РЕКРЕАЦИЈУ – КОРИСТИЋЕ ЈЕ И ОСНОВЦИ ЗА ФИЗИЧКО
  • Post category:Друштво

Месна заједница „Колут“ је средства за текућа улагања, која добија од локалне самоуправе, ове године уложила у реконструкцију сале подрумског простора зграде Месне заједнице. Извршени су керамичaрски, молерски и други инвестициони радови, а набављена је и подлога која погодује одржавању различитих физичких активности, чиме је омогућено да се у овој сали у будуће одржавају различити видови спортске рекреације.

Почетак рада сале озваничен је данас, уз пригодан програм који су припремили ученици Основне школе „Огњен Прица“, a свечаности су присуствовали градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и чланови савета Месне заједнице. Основна школа из Колута биће и први корисник овог простора, у коjeм ће се одржавати часови физичког васпитања.

  • Наш следећи заједнички корак је да решимо проблем грејања у овој сали, да може да се користи и у зимскм периоду. Основна школа „Огњен Прица“ је имала велики проблем, с’ обзиром да нису имали салу, а ово је једно од решења које је реализовано захваљујући изванредној сарадњи директорице и Савета месне заједнице. Ми као град свакако ћемо дати подршку, како би у наредним корацима још више уредили овај простор, рекао је Ратковић.

Марија Делић, директорица ОСновне школе у Колуту се захвалила граду и свим институцијама, које су помогле да се овај простор уреди.

  • Школи ће ово бити од великог значаја, с’ обзиром да уопште немамо фискултурну салу, па желимо да овај простор искористимо за реализацију часова физичког васпитања, казала је Делић.

Марко Ерцег, председник Савета Месне заједнице „Колут“ је истакао да је циљ био да се деци, омладини и свим суграђанима обезбеди простор за одржавање спортско-рекреативних активности.

Сала за рекреацију у Колуту доступна је свим заинтересованим мештанима и удружењима, а о терминима коришћења треба да се договоре са члановима Месне заједнице.