КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА РАСПИСАЛО ЛИТЕРАРНИ И ЛИКОВНИ КОНКУРС „СНАГА ДОБРОТЕ“
КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА РАСПИСАЛО ЛИТЕРАРНИ И ЛИКОВНИ КОНКУРС „СНАГА ДОБРОТЕ“

У оквиру свог програма „Видовдански сабор“, Коло српских сестара – подружница Сомбор, расписује литерарни и ликовни конкурс под називом „Снага доброте“, за који заинтересовани учитељи, наставници и професори могу да шаљу своје радове у електронској форми.

Пријава треба да садржи поред литерарног и/или ликовног рада и основне податке о ученику и наставнику (име и презиме, разред, школа, место, име и презиме учитеља, наставника, наставни предмет). Радове треба послати до 20. јуна 2021. године на мејл snagadobrote.kss@gmail.com

Један учитељ или наставник може да пријави и више ученика.

Стручна комисија ће прегледати пристигле радове и наградити највредније ђаке и њихове наставнике. Овим програмом се обележава државни празник Видовдан, а у спомен на Косовску битку, која се одиграла 28. јуна 1389. и симболизује слободу, снагу доброте и пожртвованости, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештва и херојства.

Домаћин Видовданског сабора у Сомбору је Коло српских сестара и председница кола Наталија Олујић, а сарадник у реализацији конкурса је мр Влада Ђурковић.

„Својом лепотом и вештином писања и ликовног изражавања ученик треба да покаже снагу и лепоту доброте у свакодневном животу. Снагу доброте према другарима у борби против вршњачког насиља, према старим лицима и онима којима је наша рука у невољи потребна, снага доброте у борби за очување животне средине. Наше мало залагање у добру и истини некоме значи пуно“, кажу организатори.

Оставите одговор