КОАЛИЦИЈА НАДА ПРЕДСТАВИЛА СВОЈ ПРОГРАМ У СОМБОРУ
КОАЛИЦИЈА НАДА ПРЕДСТАВИЛА СВОЈ ПРОГРАМ У СОМБОРУ

Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана одржала је трибину у Сомбору, где је представила свој програм. Скуп је одржан у Великој сали Градске куће, а о програму коалиције као и о заједничком деловању и потреби обједињавања напора политички сродних патриотских странака да се Србија успостави као демократска и правна држава говорили су: др Милош Јовановић – председник ДСС-а и председнички кандидат коалиције НАДА на предстојећим изборима, Жика Гојковић – председник ПОКС-а и Милош Парандиловић – портпарол ПОКС-а.

Из Национално демократске алтернативе пручују да је Србији потребан председник који не дели народ и не свађа политичке странке, него га мири и уједињује око кључних националних питања и додају да је управо такав кандидат за председника Србије испред коалиције „НАДА“, др Милош Јовановић.

„Одсуство дијалога и сталне увреде, употреба силе и вербално насиље власти над опозицијом и обрнуто, поларизовало је друштво до опасних граница. Уместо да се негује култура дијалога и надограђују демократске институције, сваким даном је ситуација све гора. И власт и опозиција морају да схвате да су десетине повређених на последњим протестима само почетак и да нас очекује много гори сценарио, уколико се нешто не промени и на изборима не добијемо скупштину која осликава праву вољу народа“, поручено је са трибине у Сомбору

  • У скупштини треба да се одвија дебата о законима, као у нормалном свету, а не на улици. Од сукоба и свађа међу грађанима корист имају само непријатељи Србије који са великом надом гледају на то да ће се они продубити и наставити, да би остварили своје интересе на штету Србије, изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.