КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: МЕСКЕ НА ОТВОРЕНОМ ОСТАЈУ ПРЕПОРУКА
КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: МЕСКЕ НА ОТВОРЕНОМ ОСТАЈУ ПРЕПОРУКА

Заменица директора Института „Батут“ др Дарија Кисић Тепавчевић прецизирала је у изјави за Танјуг да је ношење маски на отвореном ипак препорука Кризног штаба, а не обавеза. Кисић је додала да су маске обавезне свуда, као што је и рекла раније данас након седнице Кризног штаба, али не и на отвореном. Маске на отвореном остају препорука, поновила је Кисић.

Мере које остају као обавезне су забрана локалним самоуправама да издају дозволе за различита окупљања и да сви услужни објекти морају да имају одговорно лице, чији је задатак стриктно спровођење превентивних мера, док ће Арена од понедељка поново бити спремна за пријем пацијената оболелих од Ковида 19.

Она је додала да актуелна епидемиолошка ситуација у земљи показује да смо одговоран и савестан народ и да се већина придржавала мера и апеловала на све који нису препознали значај мера, да то учине јер ће тако заштити себе, породицу и све нас.

Кисић је подсетила и да се налазимо у сезони респираторних инфекција, када се оне најлакше шире, што је случај и са корона вирусом.

-Сведоци смо да број оболелих полако расте. Ситуација је код нас много повољнија него у свим земљама Европе, али то не треба да нас теши, јер вирус има велики потенцијал брзог ширења. На нама је да то зауставимо, поручила је Кисић Тепавчевић. (Танјуг, РТВ)

Оставите одговор