ЈУЧЕРАШЊЕ ПАДАВИНЕ СТВОРИЛЕ ПРОБЛЕМЕ У ЦЕНТРУ СОМБОРА
ЈУЧЕРАШЊЕ ПАДАВИНЕ СТВОРИЛЕ ПРОБЛЕМЕ У ЦЕНТРУ СОМБОРА

Јуче после 17 сати Сомбор је захватило наоблачење са изузетно јаком кишом, па је за деведестак минута пало 42 литре кише по квадратном метру што је просечна количина падавина за готово читав јун. Одређени број улица у Сомбору, па чак и оне које имају атмосферску канализацију, имао је проблем да прими оволику количину воде.

Како смо сазнали, нешто већи проблем са отицањем воде био је у улици Николе Вукићевића, где је у једном моменту током пљуска, на коловозу било толико воде да је прелазила банкину и преливала се на тротоар. У делу поменуте улице ближе Венцу Радомира Путника (код зграде „Катја“), на путу је био омањи поточић, јер се сва вода из улице Николе Вукићевића сливала према Венцу и са собом носила сапрано блато са инпровизованог паркинга код бивше „Ренесансе“.

Одређених проблема је било и на недавно реконструисаном кружном току код Видовданског трга, где се задржавала вода, а тамо где је пронашла пут преко колских улаза, отицала је према тротоару и улазила у оближње улазе у куће и ајнфорте.

Фото: Фејсбук

Јучерашње огромне падавине најбоље су поднеле улице са шанчевима, који су наком пљуска били пуни воде.

Како смо сазнали, проблема са водом на коловозима је било и на регионалним путевима, а између Кљајићева и Сивца се на једном месту формирало и омање језерце па је на терен изашла и полиција како би регулисала саобраћај.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јаку кишу и за данас, па је неопходан опрез, посебно у саобраћају.