ЈУЧЕ ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ СКЕЈТ ПАРК! У ПЛАНУ ИЗГРАДЊА ТЕРЕНА ЗА БАСКЕТ
ЈУЧЕ ОТВОРЕН РЕНОВИРАНИ СКЕЈТ ПАРК! У ПЛАНУ ИЗГРАДЊА ТЕРЕНА ЗА БАСКЕТ

Реновирани скејт парк на Првомајском булевару је отворен јуче, што су са радошћу дочекала многобројна сомборска деца, која су већ првог дана својим скејтбордовима, бициклима, ролерима и тротинетима дошла да испробају нове справе. У склопу реконструкције, дотрајале старе справе су замењене новим, које на истој површини парка пружају више могућности за возаче, а поред вожње скејта, парк је прилагођен и за вожњу ролера и BMX бицикла. На званичном отварању скејт парка присутни су имали прилику да виде перформансе искусних возача скејта, ролера и BMX-a.

Роберт Галко из Новог Сада, који се бави екстремном вожњом бицикла 5 година, рекао је да је сомборски скејт парк сада добар и безбедан за децу, изграђен по савременим европским стандардима, уз препоруку свим почетницима да обавезно користе кациге и штитнике.

Реновирани скејт парк испробао је и искусни возач Лука Морача из Новог Сада, који скејт вози чак 30 година. Он је истакао да је сјајно што Сомбор има један овакав парк, где деца и омладина могу да долазе сваки дан да се баве спортом.

Отварању скејт парка присуствовала је и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

  • Скејт парк је нешто што смо планирали да обновимо током прошле године и у том смислу, крајем прошле године су склоњене оштећене справе. Постављање је планирано током ове године, управо да бисмо добили један мало другачији, измењен простор. Скејт парк више не подразумева само адекватан простор за оне који возе скејт, него и BMX-еве и ролере. Надамо се да ће многа деца и млади наћи своје место управо на овом терену, рекла је градоначелница. Она је напоменула да је поред скејт парка у плану да се направи и један терен за баскет, за оне који се рекреативно баве кошарком.

Подсећамо, радници ЈКП „Зеленило“ су по налогу Одељења за комуналне делатности, средином августа прошле године уклонили две највеће справе из скејт парка на Селенчи, које су по оцени стучњака биле потпуно небезбедне за коришћење и представљале су опасност по малишане који се ту играју. Надлежни из Градске управе су тада рекли, да се на конкурс за јавну набавку за замену справа у скејт парку јавио један понуђач (фирма „Freaks Division“ d.o.o. из Београда), који је доставио понуду у вредности од шест милиона динара, али према речима Душана Ландеке из Одељења за комуналне делатности, град Сомбор тада није могао да прихвати ову понуду јер превазилази буџет намењен опремању дечјих игралишта. Поред тога, била је спорна и гаранција на нове справе која би трајала само две године, изјавио је тада Ландека.

Скејт парк на Селенчи постављен је пре седам година и 2018. му је истекло и решење о заузећу, које издаје ЈКП „Простор“. Како је у августу прошле године објављено, план је био да се до краја године са овог простора уклоњене и остале справе, а да град, уз сугестије грађана, одлучи шта ће ново бити направљено на овом месту, које посећује велики број малишана.

Међутим, Градско веће града Сомбора је на 198. седници одржаној 16. марта ове године усвојило понуду ЈКП „Зеленило“ Сомбор на пословима постављања, уградње и набавке нове опреме за скејт парк. Детаљи усвојене понуде за сада нису познати, тако да још увек не знамо колико кошта реконструкција скејт парка и друге битне ствари везане за ову реконструкцију.

Оставите одговор