ИЗВЕШТАЈ СА 40. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА
ИЗВЕШТАЈ СА 40. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА

Одборници Скупштине града Сомбора су на 40. седници, већином гласова усвојили Извештај о раду градоначелника и Градског већа града Сомбора за 2019. годину.

Обраћајући се одборницима градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је навела све радње које су Градско веће а и она сама, предузели како би Сомбор постао град пожељан за живети. У свом програму град се ослонио на сарадњу са Покрајинском и Републичком владом, а реализовани су и пројекти који се финансирају из фондова Европске уније. То се пре свега односи на ИПА пројекте прекограничне сарадње. Градоначелница је у свом обраћању дала и пресек рада од 2016. године па до данас.

Одборници су усвојили и Извештај о раду Градске управе града Сомбора за 2019. годину као и Предлог локалног акционог плана за родну равноправност града Сомбора за период 2020-2021.

Одборници су дали сагласност на прве измене и допуне програма пословања јавих комуналних предузећа за 2020. годину и то за ЈКП „Водоканал“ Сомбор, ЈКП „Водовод“ Бездан, ЈКП „Енергана“ Сомбор, ЈКП „Зеленило“ Сомбор, ЈКП „Паркинг Сервис Сомбор“ Сомбор, ЈКП „Простор“ Сомбор и ЈКП „Чистоћа“ Сомбор. Одборници су већином гласова донели Одлуку о окончању поступка ликвидације установе културе галерија „Стојков“ Сомбор.

Одборници Скупштине града Сомбора дали су сагласност и на прве измене и допуне Статута ЈКП „Чистоћа“ Сомбор. По овој одлуци, одборници су прихватили предлог да ЈКП „Чистоћа“ убудуће има три извршна директора.

На 40. седници донета је Одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Чистоћа“ Сомбор и текст конкурса, а на основу спроведеног Јавног конкурса, именовали су Момира Миоковића за директора ЈКП „Зеленило“ Сомбор, иначе досадашњег вршиоца дужности директора у овом предузећу, а Горан Нонковић је именован за директора ЈКП „Простор“ који је до сада обављао ту функцију у овом предузећу.

Седницу Скупштине града водила је председница Скупштине, Љиљана Тица а рад Скупштине су и овог пута бојкотовали представници већег дела опозиције.

Оставите одговор