ИЗВЕШТАЈ СА 206. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА
ИЗВЕШТАЈ СА 206. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА

Градско веће града Сомбора је 30. јуна одржало 206. седницу којом је председавала градоначелница Душанка Голубовић, а разматран је дневни ред од седам тачака.

Чланови градског већа одобрили су да се и ове године регресира превоз ученика средњих школа за школску 2020/2021. годину. Ученици ће имати право на регресирани превоз код изабраног превозника и то у висини од 40% за I и II зону и 50% за III и IV зону. Град ће превоз ученика који су из породица које су корисници новчане социјалне помоћи, имају сметње у развоју, или су без родитељског старања, регресирати у потпуности.

На 206. седници Градско веће је одобрило да се и ове школске године свим полазницима првог разреда основних школа, за добродошлицу у школске клупе од стране Града, поклоне „Прварице“ које ће израдити Издавачке куће „Прометеј“ из Новог Сада.

Градско веће усвојило је текст Јавног конкурса за израду Локалног акционог плана за децу. Одлуком о буџету Града Сомбора за 2020. годину опредељена су средства за израду Локалног акционог плана за децу у укупном износу од 500.000,00 динара, док је 200.000,00 динара обезбеђено као подршка Програма „Реформа пореза на имовину“ који финансира Швајцарска Влада, а спроводи Представништво Helvetas Swiss Intercooperation.

Чланови Градског већа одобрили су и наставак финансирања популационе мере Сервис за подршку родитељства до краја 2020. године, коју спроводи Црвени крст Сомбор. Сервис подразумева подршку запосленим самохраним родитељима и родитељима са двоје или више малолетне деце, као и запосленим брачним паровима који у свом домаћинству имају малолетну децу и старије и немоћне родитеље о којима брину. Подршка се састоји од прања постељине и ћебади, као и пеглања постељине и гардеробе, како би родитељи или брачни парови који су запослени, захваљујући овом сервису, имали више времена да се посвете како својој деци, тако и својим родитељима којима је њихова пажња и подршка преко потребна. За реализацију мере популационе политике – Сервис за подршку родитељства територији Сомбора и 5 насељених места Градско веће одобрило је износ од 1.248.000,00 динара.

Оставите одговор