ИЗВЕШТАЈ СА 191. СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА СОМБОРА
ИЗВЕШТАЈ СА 191. СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА СОМБОРА

На 191. седници Градског већа града Сомбора којом је председавао заменик градоначелнице Антонио Ратковић, чланови већа размотрили су и одлучили о 8 тачака дневног реда. Усвојен је Извештај о раду Жалбене комисије у 2020. години, предлог за потписивање Споразума о успостављању јединствене виртуелне платформе за сарадњу у области буке и вибрација.

Потписивање овог Споразума има за циљ унапређење стручног и практичног знања и искустава, као и да унапреди пословање и повезивање привреде и високог образовања у области заштите животне средине и заштите на раду од штетног дејства буке и вибрација кроз повезивање академског и неакадемског сектора, као и креирање и подизање свести шире јавности о штетном утицају буке и вибрација у животној и радној средини кроз синергију расположивих капацитета.

Градско веће града Сомбора на 191. седници одобрило је наставак суфинансирања Пројекта „Научи немачки“ Хуманитарног удружења Немаца „Герхард“, путем којег се реализује специјализовани програм учења немачког језика у билингвалној групи Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Сомбор. Пројекат се суфинансира са 1.141.000,00 динара.

Градски већници дали су овлашћење ЈКП „Водоканал“ Сомбор за подношење захтева у оквиру обједињене процедуре за изградњу и реконструкцију објеката из програма пословања за 2020. годину.

Оставите одговор