ИЗУЗЕТНА ВУКОВА НАГРАДА СТИГЛА У СТАПАРСКУ ОСНОВНУ ШКОЛУ
ИЗУЗЕТНА ВУКОВА НАГРАДА СТИГЛА У СТАПАРСКУ ОСНОВНУ ШКОЛУ

Основна школа „Бранко Радичевић“ из Стапара добитник је Изузетне Вукове награде за 2019. годину.

Вукову награду Културно–просветна заједница Србије додељује већ 56. година појединцима и установама које су значајно допринеле развоју културе, науке и образовања у Републици Србији и свесрпском културном простору.

За ово престижно признање ОШ „Бранко Радичевић“ номинована је од стране професорке Гимназије „Вељко Петровић“, др Лидије Неранџић Чанде.

Свечаном уручењу Вукове награде у Председништву Републике Србије присуствовали су градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, начелник Школске управе Борислав Станичков и члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач.

Вукова награда се додељује под покровитељством Министарства културе и информисања, а овогодишњи добитници Изузетне вукове награде, поред ОШ „Бранко Радичевић“, су књижевник Ђорђе Сладоја, историчарка антике мр Бојана Борић Брешковић, пожаревачка Школа за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ и Сабор фрулаша „Ој Мораво“ који се одржава у Прислоници.

Треба напоменути да је Основна школа „Бранко Радичевић“ из Стапара 2007. године добила Светосавску награду, најзначајније признање у области образовања и васпитања.

Оставите одговор