ИЗЛОЖБА СТЕФАНА СТЕВАНОВИЋА У СОМБОРСКОЈ ГАЛЕРИЈИ
ИЗЛОЖБА СТЕФАНА СТЕВАНОВИЋА У СОМБОРСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

У Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор сутра, 6. априла од 19 часова ће бити отворена изложба „Театарско у слици човека“, аутора Стефана Стевановића.

Посетиоци ће бити у прилици да уз поштовање мера превенције, посете изложбу непосредно након званичног обраћања које ће бити уживо емитовано на Фејсбук страници Културног центра. Поставка ће трајати до 17. априла 2021. године.

Стефан Стевановић је рођен 1994. године у Јагодини. Основне студије завршио је 2017. године на Факултету уметности у Косовској Митровици, на одсеку сликарство, у класи професора Петра Ђузе. Мастер студије сликарства завршио је 2018. године на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи редовног професора Радомира Кнежевића. Учествовао је на преко двадесет колективних изложби и ликовних колонија, а има и шест самосталних изложби. За свој ликовни рад награђиван је шест пута. Учествовао је у више уметничких пројеката и два перформанса. Извео је четири мурала на јавним површинама у Звечану, Косовској Митровици и Чачку. Живи и ствара у Београду.