ИЗЛОЖБА НОВАКА НОВАКОВИЋА У СОМБОРСКОЈ ГАЛЕРИЈИ
ИЗЛОЖБА НОВАКА НОВАКОВИЋА У СОМБОРСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

Отварање изложбе „Партеон праискона“ Новака Новаковића биће реализовано у уторак, 20. априла 2021. године од 19 часова у Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор.

Посетиоци ће бити у прилици да, уз поштовање мера превенције, посете изложбу непосредно након званичног обраћања које ће бити уживо преношено на Фејсбук страници Културног центра. Радно време галерије Културног центра “Лаза Костић” Сомбор је радним данима од 9 до 14 и од 17 до 20 часова, као и суботом од 9 до 13 часова.

Новак Новаковић је рођен у Ћуприји 1985. године. Завршио је „Уметничку школу“ у Нишу 2004. године као ђак генерације графичког одсека. Мастер студије завршио је у Нишу 2010. године на одсеку за примењену уметност, графички дизајн, у класи професора Видана Папића, Слободана Јелесијевића и Славице Драгосавац.

Један је од оснивача и активни члан удружења „Завичајни клуб ликовних уметника Ћуприје“, које води од његовог оснивања 2009. године. Члан УЛУС-а од 2012. године. Иза себе има бројне самосталне изложбе, такође је био учесник многих групних изложби и ликовних колонија.

Поставка у Сомбору ће трајати до 8. маја 2021. године.

Оставите одговор